Идва страшна секира! Вижте какво готвят политиците на народа, за да приберат едни милиони от ЕС

България отблизо

Проектът на бюджет за 2023 г. е илюзорен, защото до края на годината няма за получим втория транш на парите от ЕС по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Това заяви депутатът от ИТН Гроздан Караджов при обсъждане на бюджета в парламента. Едно от условията за получаване на парите е излизането на домакинствата на свободния пазар на ток, обясни Гроздан Караджов.

 

За да получим парите от ЕС е необходимо да бъдат приети промени в Закона за енергетиката. Пълната либерализация на пазара на ток трябва да влезе в сила от края на 2025 г., коментира министърът на финансите Асен Василев.

Но според ПВУ излизането на домакинствата на свободния пазар на ток трябва да стане на два етапа. Още сега трябва да бъде прекратено определянето от ЕКВР на енергийни квоти за доставка на ток на регулиран пазар.

Това е първа стъпка към либерализация на пазара на ток за бита. А крайният резултат ще бъде огромно повишение на сметките за ток за домакинствата.

За да дойдат едни пари от ЕС в България, пари, които не знаем къде и при кого ще отидат, ще трябва да плати народът!

Всяка сметка за ток ще порасне двойно и тройно, защото знаем какво значи „либерализация“ на пазара. Родните търговци на ток ще се опитат да одерат от всеки по две кожи.

На фона на всичко това ще си продадем реакторите от АЕЦ „Белене“ за без пари и няма да разширим АЕЦ „Козлодуй“.

Ще бъдем либерализирани, но на свещи…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *