Иво Христов с неочакван анализ: НАТО-вски генерал ли е Радев?

България отблизо
”В хода на своя мандат Радев позна всичко: в началото беше нарочван за човек на Москва, в края на мандата пропагандата се опитваше да го изкара триморец, натовски генерал. Така се случва с редките български политици, които се придържат към националния интерес”. Това заяви евродепутатът Иво Христов.

Аз се надявам Румен Радев да остане верен на принципите, които заяви – солидарност, справедливост, законност, суверенитет, които мисля, че бяха оценени от българския избирател, който поднови пакта на доверие с президента въпреки масираната кампания за дискредитиране, на която той бе обект в продължение на 5 години, посочи бившият началник на кабинета на Радев пред БНТ началото на втория мандат на президента.

Добави, че президентът много ясно е казал, че служебните правителства са вече в миналото и управляващото мнозинство в момента носи пълната отговорност за управлението.

„В България често всичко, и битовите дела, та чак политическите се тълкуват през призмата на „свой човек“, каза евродепутатът.

Подчерта, че чрез КСНС Радев е коригирал ентусиазма на премиера Кирил Петков, за срок от 6 месеца за падане на българското вето за РСМ. Никой не е давал мандат за подобен срок и това обещание вече няма сила.

„Планът за възстановяване е много по-малък залог от нашата многовековна история, идентичност, език и култура, тъй че в списъка с приоритети ние първо трябва да защитим себе си като бъдещо присъствие в света и на картата на Европа“, смята Христов.

Споменаването на имената на Радев и Петков в реч на Джо Байдън е знак на добро отношение, но българският народ суверенно избира своите управляващи и не трябва да подценяваме демократичните процедури и факта, че ние сами решаваме кой да ни управлява, каза още Христов.

„В хода на своя мандат Радев позна всичко: в началото беше нарочван за човек на Москва, в края на мандата пропагандата се опитваше да го изкара триморец, натовски генерал. Така се случва с редките български политици, които се придържат към националния интерес“, коментира той.

Призванието на президента не е да извършва конституционна реформа, заяви Христов. Добави, че не е запознат с проекта на Румен Радев за конституционни промени, но не смята, че те ще са нещо сензационно или извън рамките на традиционната парламентарна република.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *