Започнаха преговорите между Русия и Украйна. Вижте защо се провалиха снощи

Свят

Започнаха преговорите между Украйна и Русия. Това съобщи съветникът на украинския президент Михайло Подоляк, цитиран от Ройтерс. Разговорите се провеждат на украинско-беларуската граница, близо до река Припят. Основната тема е незабавното прекратяване на огъня и изтеглянето на войските от украинска територия.

Москва е представена от съветника на президента Владимир Медински, заместник-министъра на външните работи Андрей Руденко, заместник-министъра на отбраната Александър Фомин, ръководителя на международната комисия на Държавната дума Леонид Слуцкий и руския посланик в Беларус Борис Гризлов.

От страна на Киев в срещата участват министърът на отбраната Алексей Резников, ръководителят на фракцията „Слуга на народа” Давид Арахамия, заместник-министърът на външните работи Николай Точицкий, съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк, народният представител Рустем Умеров и първият заместник-ръководител на украинската делегация Андрей Костин.

Преговорите бяха насрочени за неделя вечерта, но укаинската делегация избра сложен маршрут за полет до мястото на срещата и накрая се върна обратно. Явно опита игра на нерви

Tagged

1 thought on “Започнаха преговорите между Русия и Украйна. Вижте защо се провалиха снощи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *