Журналист: Пиарът, посъветвал Гешев да ползва НАП срещу Рашков, си е сбъркал занаята

България отблизо

Пиарът, който е посъветвал г-н Гешев да покаже сила, като се опита да повдигне бухалката, наречена НАП (така величествено, както го правеше навремето си Цацаров) и да я стовари на гърба на Бойко Рашков – тоя пиар определено си е сбъркал занаята. Той очевидно притежава таланта на сценарист в Сатиричния театър. Това написа в профила си във Фейсбук журналистът Анна Заркова.

Прокуратурата е започнала проверка срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това съобщи “Дневник” в сряда, като се позова на свои източници.

Софийската градска прокуратура е поискала разсекретяване на данъчна и осигурителна тайна на Рашков. Справка в сайта на Административен съд – София показва, че иск с ответник Бойко Рашков и ищец Софийска градска прокуратура е регистриран в понеделник.

Все още не е ясно защо прокуратурата търси тази информация, както и дали става дума за досъдебно производство, или предварителна проверка. Пред “Дневник” Рашков е казал, че не знае за какво става дума и не го интересува.

По-рано през годината няколко сайта, сред които ПИК, атакуваха Рашков за имотното му състояние. Също така депутати от ГЕРБ питаха как той се е сдобил с някои от имотите си. Това се случи, след като той обвини прокуратурата, че бездейства с проверките на имоти на магистрати и политици.

Засега няма информация дали срещу служебния министър официално е подаван такъв сигнал.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *