Ето го Списъкът „Петков“: В изрезките сложил имената на Борисов и проф. Ангелов

България отблизо

Публикации за 19 българи, сред които Младен Михалев-Маджо, Румен Николов-Пашата, Красимир Маринов – Големия Маргин и Бойко Борисов, е предоставил премиерът Кирил Петков на прокуратурата, съобщава агенция ПИК като се позовава на свои източници в МВР.

В списъка личат още имената на Таки, Румен Вълка, Димитър Спасов, Петьо Еврото, Делян Пеевски.

Министър-председателят е предоставил публикации и за хора на ГЕРБ. Освен лидера на партията Бойко Борисов, в него фигурират още бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски, бившият финансов министър Владислав Горанова, бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Любопитен момент е, че Петков е предоставил „доказателства“ на прокуратурата и за бившия министър от служебното правителство на Румен Радев и считан за един от най-доверените му хора – Николай Павлов. Бившият зам.-председател на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов също получил място сред „лицата в основата на икономическата и криминална престъпност в страната“.

Въпросните публикации вече са пристигнали във вътрешното ведомство, ръководено от Бойко Рашков, където с голяма изненада и присмех гледали на на т.на.р списък на Петков.

Ето и кои са имената, попаднали в полезрението на премиера и посочени от него чрез изрезки от вестници, които той предостави на държавното обвинение:

Бойко Борисов

Цветан Цветанов

Младен Михалев – Маджо

Красимир Маринов – Големия Маргин

Христофорос Аманатидис – Таки

Красимир Каменов – Къро

Румен Гайтански – Вълка

Румен Николов – Пашата

Димитър Спасов – Митко Каратиста

Николай Павлов – „Булгаргаз“

Петър Петров – Петьо Еврото

Владислав Горанов

Младен Маринов

Костадин Ангелов

Христо Терзийски

Делян Пеевски

Александър Манолев

Стоян Мавродиев

адвокат Цветан Цанев

Припомняме, че сега Министерството на вътрешните работи, което се ръководи от Бойко Рашков, ще трябва да разследва и да търси доказателства за твърденията на Кирил Петков, че това са хората в основата на икономическата и криминална престъпност в страната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *