Елена Йончева предупреди: Ако БСП реши да прави правителство, ГЕРБ ще го подкрепи. Не трябва да се стига дотам

България отблизо
Ако БСП реши да прави правителство, ГЕРБ ще го подкрепи. А дотам не бива да се стига. Това каза по БТВ евродепутатът от БСП Елена Йончева.

Борисов е едно голямо ранено политическо животно и битката срещу него тепърва престои. Това, които виждаме в НС е един реален дебат. Това е добро. Емоциите вярно са в повече, но като се води искрен дебат, не може без емоции. Няма нищо страшно, ако има нови избори. За нас е важно работещо правителство, а не правителство на всяка цена. Изборите са част от демократичната процедура. В Белгия две години нямаше правителство. Така, че за нас е важно да има работещо правителство, което да отстрани този авторитарен режим.  Дали ще е сега или след няколко месеца, не е важно.

За какво по-точно правителство се бори Йончева, не е ясно.

Бившият й най-скъп човек Станишев пък даде интервю, в което обвини Корнелия Нинова, че водела БСП към разпад.

„Партийната лоялност не ми позволяваше до този момент да коментирам резултатите на БСП. Очаквах Националният съвет да даде ясен знак, че е разбрал посланието на избирателите на тези избори. Това не се случи“, отвърна Станишев с пост във Фейсбук на обвиненията, че се договарял с Борисов за свалянето й.

Tagged

2 thoughts on “Елена Йончева предупреди: Ако БСП реши да прави правителство, ГЕРБ ще го подкрепи. Не трябва да се стига дотам

  1. Нинова заяви че Борисов е координирал със Станишев „отстраняването“ и!? Очевидно е „Забравила“ обръщението му към Станишев да ги „Озапти“ със Мая!? Въпроса е дали паметта и изневерява, или бе целенасочено, та се наложи Станишев да и припомни за случая през социалната мрежа???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *