Евгений Дайнов призова: Никакво празнуване на 3 март! Да отменим тази дата, тя не е национален празник, защото е намесена Русия!

България отблизо

Призив за бойкот на националния празник на България 3 март отправиха в социалните мрежи известни личности, сред които политологът проф. Евгений Дайнов, професорът по културна антропология Ивайло Дичев и др. Повод за думите им е нахлуването на Русия в съседна Украйна.

Ето какво написа Дайнов във Фейсбук:

Война е. Не е мир. Вече не е.

Из цяла Европа трябва да се задействат службите за сигурност. Руската пета колона и агентите за влияние да бъдат обезвредени.

В тази война всички са мишени на Путин. Следователно, всички трябва да противодействат, за да имат шансове да оцелеят.

Оттук: никакви чествания на 3 март не бива да бъдат допускани у нас. Ако държавни институции се опитат да сторят това, трябва да се натъкнат на гражданско противодействие.

Бойкот и саботаж на всички опити за празнуване на 3 март и прославяне на евразийските диваци.

Ако държавата се опита да чества 3 март, аз ще съм там, на място, за да протестирам. Надявам се да не съм сам„, написа проф. Дайнов във Фейсбук.

„Няма да си сам“, отговориха му журналистът Асен Григоров и юристът и политик Николай Хаджигенов.

Бившият депутат Владо Дончев ги контрира: „Голяма глупост. Мирът си е мир. Повече от 140 г. се празнува, а сега ще протестираме срещу една дата, при това част от историята ни. Я по-сериозно. Има много места, символи и дати срещу които действително да протестираме“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *