ДПС се жалва от Бойко Рашков в Брюксел. Попречил им на…изборите

България отблизо

„Полицейският произвол над българските граждани по време на изборите в България, координиран от министър Бойко Рашков, е срам и позор за страна членка на ЕС! Това заявих по време на дебат от трибуната на ЕП в Страсбург“, написа в профила си във Фейсбук евродепутатът Асим Адемов от ГЕРБ/ЕНП.

„Уважаема г-жо Комисар, естествено и аз осъждам полицейското насилие срещу ромите и срещу всички граждани, разбира се. И в този аспект искам да Ви разкажа за такъв полицейски произвол в моята страна, България! На 14 и 21 ноември в България имаше едновременно избори за парламент и президент. В предизборната кампания станахме свидетели на невиждан полицейски произвол от страна на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

„Под предлог, че има контролиран вот въоръжена жандармерия нахлу в домовете на роми и други граждани, които бяха привиквани и заплашвани в полицейските управления да дават обяснения за коя партия ще гласуват“, добави той.

„Като резултат от този полицейски произвол, координиран от министър Рашков, на изборите в България имаше рекордно нисък процент гласували хора. Г-жо Комисар, този полицейски произвол над българските граждани е срам и позор за страна членка на ЕС и настоявам да обърнете внимание на действията на министър Рашков, за да се вземат мерки това да не се случва повече“, заключи Асим Адемов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *