Детето тръгна пеш, госпожо Караянчева. Нали това искахте? Наистина ли мислите, че се прави евтин пиар?

България отблизо
Нека не правим евтин пиар от една детска смърт. Девет думи, изречени от устата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.Член на партия ГЕРБ.
Деветте думи предхождат други няколко, предизвикали сериозна обществена реакция: “Ходи пеша”. Детето беше пеша, госпожо Караянчева. И остана на 16 години, защото стъпи върху шахта, по която тече ток. С мокра обувка, нали така беше?

БСП поиска премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да се явят в парламента и дадат обяснение за трагичния инцидент в столицата. Това е поредният път, в който опозицията поиска министър-председателят да се яви в парламента. И поредният път, в който това бе отказано.

Според Караянчева не било редно да се извличат политически дивиденти от подобен инцидент. Председателят на Народното събрание дори призова компетентните органи да си свършат работата.

Само че:

– компетентните органи вече трети ден не знаят чия е шахтата-убиец

– компетентните органи не могат да разберат чий е кабела

– също така – самият инцидент нямаше да се случи, ако компетентните органи си бяха свършили работата изначално.

Това не е евтин пиар, уважаема Караянчева. Въпроси имат мнозина. Случилото се политкоректно се нарича инцидент. Всъщност представлява едно откровено престъпление. Виновни са всички по веригата. Дори и ние като граждани.

Джесика Вълчева

Tagged

1 thought on “Детето тръгна пеш, госпожо Караянчева. Нали това искахте? Наистина ли мислите, че се прави евтин пиар?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *