ДеситУ изплака: Президентът толерира новото правителство и тормози честните хора от ГЕРБ

България отблизо
”Тактиката Румен Радев да напада ГЕРБ очевидно е успешна. През последните 5 години имаше конфронтационна среда”, заяви Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите ѝ Румен Радев е бил подценяван от политиците в началото.

„От изминалите месец и малко от новия мандат на правителството виждам различно разбиране за изпълнителната власт и различна оценка на президента – на 20-и януари България нямаше бюджет за тази година, той е ребрандиран на бюджета на правителството на ГЕРБ и е за първото тримесечие, гласувахме бюджета на нашия бюджет, тук не виждам реакция на президентската институция“, коментира Атанасова пред БНТ.

 

„След като са се крадяли по 8-10 милиарда на година, къде са тези 8 милиарда, трябва да ги видим като излишък. Служебното правителство всеки понеделник теглеше по 500 милиона“, добави Атанасова.

 

Според нея новият състав на КЕВР няма да намали сметките за електроенергия: „Трябваше да се вземе спешно решение за Мораториума. Не знам как намаляването на състава на КЕВР ще повлияе на цените. Надявам се да има вето върху този закон, защото е пълен с противоречия“, уточни Десислава Атанасова.

 

По думите ѝ заявените намерения за промени в съдебната система се изразяват в декларации: „Христо Иванов може да заповяда в централата на партия ГЕРБ, за да се води разговор по същество за политическа подкрепа“, заяви Десислава Атанасова.

 

Тя поясни, че промяната в съдебната система не трябва да бъде в името на или в полза на една или друг човек.

 

„Дали се установи дали г-н Борисов е изял някого, дали има банка или чувалите дали се разнасят за магистрала „Хемус“. Кой ще оглави КПКОНПИ е въпрос към управляващите“, каза още Десислава Атанасова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *