Десислава Атанасова нагло обясни защо ГЕРБ са бойкотирали клетвата на Радев. Нима той очаква да сме толерантни?

България отблизо

„Преди пет години се твърдеше, че г-н Румен Радев е инсталиран от Решетников. Признаха го участниците в онази среща. Въпреки това българските граждани му се довериха и може би затова му бяха прощавани някои от грешките. 

За тези пет години обаче той загърби основната функция, която има президентът – да обединява нацията. Размахваният юмрук на площада раздели нацията тежко и в момента не се правят никакви усилия това разделение да се превъзмогне“, това заяви председателят на ПГ на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание (НС) Десислава Атанасова.

Думите й са по повод напускането на депутатите от ГЕРБ на НС по време на клетвата на Радев.

Десислава Атанасова обясни, че са очаквали визионерска реч на държавния глава, а той е продължил да атакува политически партии.

„И в началото заявихме, че разполагаме със сериозна експертиза, имаме достатъчно опит и помощта, която ще даваме на управляващите, е да посочваме техните грешки.

За да има силно управление, трябва да има силна опозиция. Ще направим всичките си предложения. Безпрецедентно е, че в средата на януари България няма бюджет.

Време е да преосмислим толерантността, която даваме“, добави Атанасова.

Тя изрази недоумението си как все още няма нито един законопроект, който да е внесло управляващото мнозинство.

А ние се питаме какво е истинската причина за напускането на залата.

Ще посмее ли някой да я каже?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *