Грозно и непочтено: Десислава Атанасова обвини Румен Радев в скандална манипулация!

България отблизо

Несериозно е твърдението, че станалото с Румен Радев, е плод на активно мероприятие. 

Това заяви в телевизионно интервю депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод форсмажорните събития от вторник с президента Румен Радев в Естония. „Отговорност, лична, на всеки един, без значение постът, обществената позиция и социалното му положение, е да вземе мерки, след като е общувал с човек, който е болен от коронавирус“, добави тя.

Припомняме, че преди минути шефът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев огласи, че карантината на президента Румен Радев отпада.  Държавният глава още вчера коментира казуса, казвайки че всичко това е активно мероприятие.

„За мен е недопустимо президентът да не е бил уведомен и да не е знаел, че ген. Петров е дал положителна проба. Несериозно е да се твърди, че като е установено, че висш генерал е заразен с К-19, не са били уведомени всички присъстващи на събитие с него“, коментира Атанасова. А това е станало ясно още в неделя.

„Мисля, че отговорното поведение предполагаше г-н президентът да се извини официално на естонските домакини и на президента на Естония още когато е разбрал, че има такъв контакт. Останалите държавни глави все пак бяха взели онлайн участие на тази среща“, заяви Атанасова.

„Можеше поне вчера да се извини за недоразумението. Недопустимо е той да коментира това, което се случи, а именно отстраняването му от този форум и недопускането му в база на НАТО, недопускане на цялата делегация на официалната вечеря, като световна конспирация“, каза тя.

„Това е грубо нарушение на международния етикет и протокол да се твърди, че това е манипулация“, заяви депутатката от ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *