Грандиозен скандал между премиера и превозвачите! Цяла България ще плаща! Вижте тайните подробности от срещата!

България отблизо

Опитите на управляващите от коалицията „Петков“ да потушат напрежението сред превозвачите и работодателските организации на този етап не дават резултат.

Срещата на премиера Кирил Петков с превозвачите завърши със скандал. Превозвачите напуснаха залата при премиера половин час след началото на разговорите.

Скандалът станал след като премиерът Кирил Петков заявил, че в тази зала (гранитна зала на Министерски съвет (МС))  той определял правилата и на който не му харесвало – да напуснел. Показа ни вратата и ние напуснахме„, това заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„Ние не сме дошли да си говорим общи приказки, ние сме дошли с конкретни цели и искания. При което на нас ни беше казано, че в този кабинет той определя какво ще се говори и как ще се говори ако на нас не ни харесва, можем да напуснем. И ние това направихме“, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„Държавата не е на Кирил Петков. Фактът, че българският министър-председател си позволява да ни изгони, е скандален“, добави тя. „Това се случва за първи път в демократичната история на България„, каза Милтенова.

Милтенова обяви, че протестите ще продължат.

“Тези хора нямат понятие от протокол, нямат понятие от етика. Продължаваме с протестите, който сме обявили“, каза още Милтенова.

Протестът ще започнат от 10 до 18 май без прекъсване, а на 18 ще се преустановят превози и на автобусните превозвачи.

„След като колегата Арабаджиев (Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи) представи нашите искания, започнахме да слушаме как пенсионерите искали едно, МВР искали друго…

 

Аз си позволих да помоля министър-председателя да говорим по същество и по темите, които ние сме поставили“, добави още Милтенова.

“Темата на срещата днес беше антикризисни мерки, които ще се обсъждат, ние чухме само израза: “Поканени сте тук, за да ви изслушаме“.

Това е причината българският транспортен бранш да бъде така настроен. Нашите искания са свързани само с овладяване на инфлационните процеси и икономическата криза“, заяви и Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *