Гарелов: Радев направи нещо нечувано! България тепърва ще го усети

България отблизо
”От доста време развивах теории за тенденциите, които съществуват у нас. Откроих три такива. Едната е, че си отиват ”политиците на балкона” – ораторите, идеолозите и че идват технократите. Втората тенденция – че след толкова неуспешни опити започва едно роене в самите партии и ще се получат нови формации. А третата тенденция е, че правителство ще има”,

Това заяви журналистът Иван Гарелов пред Bulgaria ON AIR.

 

Ако всичко се случи както трябва, България ще навлезе в третия най-важен етап от 1989 година насам, смята той.

 

„Преминаваме към една по-модерна и европейска формула. Има много ентусиазъм – това е хубавото. Лошото е, че липсва опит“, уточни журналистът.

 

Според него опасните грешки са тези, които ще влязат в темелите, основите на това управление, и идват от партиите и личностите, които са свикнали да управляват постарому.

 

„Влагането на лични амбиции е очевидно. Не може да поставяш на карта съдбата на партията си и на цялата държава. Не е малко това, което постигна БСП – да имаш катастрофален резултат и да бъдеш в новото управление“, добави Гарелов.

 

И отправи препоръка към Корнелия Нинова да бъде по-сдържана.

 

Журналистът коментира и факта, че Христо Иванов няма да бъде правосъден министър.

 

„Знае се, че той се стремеше към това място. Христо Иванов е подходящ да бъде министър. Той е човекът, който поведе хорото на протестите“, обясни събеседникът.

Много са въпросите около това кой ще трябва да понесе отговорността за случващото се в държавата.

 

„Това е сбор от партии и хора, които мислят за България. Те работят по една програма, която трябва да поведе страната напред. Всичко друго е второстепенно“, категоричен е той.

 

По думите му лидерите на „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков и Асен Василев, носят цялата отговорност за всичко, което ще се случи с това правителство.

Те са повели и са дали идеята, те командват отбора, уточни Гарелов.

 

„Влиянието на Радев върху този бъдещ кабинет е доста по-голямо от измерването му с един или два поста. Влиянието му се простира върху цяла България и върху всички партии – къде положително, къде отрицателно. Във всеки един момент той беше сам. Всичко е негова заслуга, той в момента оказва въздействие“, заяви журналистът.

 

Гарелов направи прогноза, че правителството има огромни шансове да изкара един дълъг мандат от порядъка на 3 или 4 години.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *