Властта КЛЕКНА пред ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! Само вижте КАКВО се случва! Ще се СМАЕТЕ!

България отблизо

Когато пуделите на властта, които наричат себе си „работодатели“ и „синдикати“, усетиха, че идва края на Борисовото управление, те съвсем неочаквано се прегърнаха, и започнаха заедно и в един глас, да обещават светло бъдеще за целия народ.

Понеже разбраха, че заедно с Борисов 3, и те ще отгърмят в небитието.

Затова, преди два дни, председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Кирил Домусчиев, заедно със своя уж опонент, председателя на КНСБ Пламен Димитров, нарушиха мълчанието си. И двамата, един през друг заобещаваха, едва ли не, двуцифрен ръст на заплатите.

Борисов не закъсня да ги подкрепи, като включи направо на пета скорост, че цените на горивата били паднали, че в касовите бончета по бензиностанциите вече щяло да има пълна прозрачност как се образува цената и т.н. Само че цените не паднаха. А от информацията в касовите бонове, няма да можем да разберем нищо. Все едно да разберем нещо от  фактурите на ЕВН.

И, еврика, чак след като започнаха протестите на хиляди хора в почти 55 града в България, работодатели и синдикати, заедно с правителството, в лицето на Борисов, признаха, че имало нужда, увеличаването на заплатите да продължи.

Ами къде бяхте досега бе, власти и касти?! Къде бяхте досега вие, властелини на пръстените и обръчите от фирми? Защо все чакате народът да ви удари през пръстите, та тогава да се сетите, че той трябва да живее достойно и човешки? Понеже народът ви е избрал точно, за да му осигурите достоен живот. А не да си купувате с неговите пари, луксозни коли, вили, яхти и т.н.

Вярно, каканижат пуделите, можело да има увеличение на заплатите и намаление на цените. Но не сега. А догодина. А и трябвало да спрат протестите, понеже те пречели на „бизнеса“. Все едно казват, вие сега трайте, пък ние ще си помислим дали да увеличим заплатите. А как хората ще изкарат зимата с тези заплати и пенсии, никой от властниците не казва.

Има и още нещо. Така наречените работодатели и синдикати  заплашиха протестиращите, че трябвали много нови кадри в промишлеността. И затова правителство, синдикати и работодатели щели да привличат десетки хиляди работници от чужбина. И то предимно от Украйна. Защото от други държави никой не иска да работи за нашите заплати.

Значи, внимавайте протестиращи, защото от сега готвим хора, които ще заемат вашите работни места. И ще работят за по-малки от вашите заплати. Заплахата е ясна и без повече обяснения.

На всичко отгоре, работодатели и представители на Търговско-промишлената палата определиха протестите като малобройни и излишни. Защото не можело управленските решения да се вземали под уличен натиск. Кирил Домусчиев дори заяви, цитиран от dir.bg, че на държавата й трябвало стабилност и затова протестиращите трябвало да спрат протестите. А партиите да не правели популистки изказвания.

Ами щом властта не иска да взема решения под „уличен натиск“, нека почне да развива икономиката, да осигурява работни места с нормални заплати, и всичко ще е наред.

И още нещо. Който определя протестите като „уличен натиск“, пренебрегва Конституцията. Защото именно в нея е постановено, че народът е върховният суверен на властта. А суверенът не оказва натиск. Той нарежда на властта какво трябва да прави. Но такива като Домусчиев и Борисов отдавна са забравили какво беше това Конституция.

Само че народът ще им го припомни. И дано това да не стане по трудния начин. Щото може да им изчезнат всички ограбени от държавата богатства.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *