Валери Симеонов: Трябва пълно затваряне на градовете и заведенията! Половинчати мерки няма да ни спасят

България отблизо

Държавата отговорно трябва да подпомага бизнеса, за да може да работи, доколкото не нарушава мерките. Това каза лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов. „Много добре разбирам тежката ситуацията, в която се намират малките и средните предприятия.

Трябва да има ограничаване на обществените мероприятия и на наглото погазване на мерките“, каза още той в „Още от деня“ по БНТ. „Не мога да приема, че по най-нагъл брутален начин, в една дискотека в Пловдив да правят луд, див чалга купон, без маски, нарушавайки както епидемичните мерки, така и Закона за шума. Това заведение трябва да бъде затворено“, каза още той.

Валери Симеонов заяви, че е привърженик за по-строги мерки: „С нищо не сме по-напреднали цивилизационно от Германия, Австрия, Италия, Франция, така че мисля че това, което правят тези държави, трябва да бъде приложено в България“. Той заяви, че от НФСБ категорично ще подкрепя искането на здравния министър да не се отпускат средства от НЗОК към болници, които не приемат пациенти с коронавирус и отказват да открият легла за COVID-19.

„Ние от Обединени патриоти (ОП) сме категорично за предложението на здравния министър и ще подкрепим задължението всички болници да открият COVID отделение. Нашите лекари са герои и ние преди време ги стъпкахме, но се оказа вярно, че ще се мре яко. Аз съм категорично за по-твърди мерки“, каза Симеонов. Според него от самото начало медиите са насаждали разнопосочни мнения и позиции, поставяйки нещата, по думите му, в шеговита и несериозна плоскост.   „Вирусът става по-траен, агресивността му се засилва и трябва да вярваме на нашите специалисти. Има нещо по-важно от икономиката и това е човешкия живот“, категоричен е Симеонов. Той определи дистанционния режим на работа като по-добър и по-работещ.  „Възможно е и Народното събрание да работи дистационно. Надявам се да не се стига до тази крайна мярка, но броят на депутатите заразени с COVID-19 расте и това е много неприятно. В парламента спазваме мерките, но утре на Председателския съвет ще поставя въпроса как ще продължим да работим. За мен няма проблем в това, ще ни е необходим един буферен период да свикнем, но съм убеден, че няма да има проблеми“, допълни зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ. „Преди малко излезе новината, че се увеличават заплатите на лекари, сестри, полицаи, детските надбавки също се увеличават. Ние ще гласуваме тези промени в бюджета. Не искам въобще да коментирам глупостите, че това е предизборен бюджет. Какво трябва да правим? Да не подпомагаме хората?“, каза Симеонов.

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов: Трябва пълно затваряне на градовете и заведенията! Половинчати мерки няма да ни спасят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *