БСП: Не искаме натовски самолети в небето на България. Не се страхуваме от нападение

България отблизо

Министрите на БСП в състава на правителството са гласували против разполагането на изтребители на нидерландските ВВС у нас. Това съобщи в кулоарите на парламента депутатът от „столетницата“ Филип Попов.

Припомняме, че за разполагането на самолетите, както и дислоцирането на 200 военнослужещи от „Ниската земя“, се разбра в четвъртък вечерта от съобщение на Министерския съвет. „От 4 март до 24 юни 2022 г. на територията на Република България да се разположат сили и средства на Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия в състав до 8 самолета и до 200 военнослужещи“, гласеше то.

„Министрите на БСП са гласували против, защото просто няма смисъл от това„, кратък и ясен в тезата на партията си си бе Попов.

„Към момента всички институции в България, всички служби, казват, че няма пряка опасност за България от военния конфликт в Украйна“, посочи изрично той.

Народният представител отрече този въпрос да е довел до напрежение в коалицията, било чисто партийна позиция, която БСП отстоява. Нямало и нищо общо между сегашния случай и смяната на Стефан Янев преди седмица.

Припомняме, че възникна конфликт в управляващата коалиция между депутата от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев и БСП. Поводът бе твърдението на Дунчев, че от партията на БСП назначават свои хора в горските стопанства  и уволняват добри експерти.

Филип Попов отново отрече напрежение, но беше твърд.

На България чужди изтребители не й трябват!

Те ще заселят напрежението, няма да го намалят!

Отговорете си сами защо.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *