Борисов с нов залп: Кои са тези, дето ще ме чегъртат? Комунисти с 5.01 процента! Дошли са да крадат!

България отблизо

„Сега имат за задача да източат ББР, в момента с това се занимават. Необезпечени кредити, уж за новоразвиващи се фирми, без никакви гаранции… Сега ще е поне една година застой. Защото сега ще източат ББР“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Годеч, на посещение в местната структура на ГЕРБ.

Борисов припомни, че служебното правителство прибра и парите за строителството на автомагистрала „Хемус“, които кабинетът на ГЕРБ беше отделил в целева сметка. „Това е разбирането за демокрация по комунистически. Само че най-смешното е, че чегъртат техните хора“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„В АПИ взеха, та си изчегъртаха техните назначения. Понеже толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили, бяха забравили, че са сменили началника на АПИ. Те и зам.-министър изчегъртаха днес. Обаче понеже не се знае кой го е назначил, от къде е дошъл, колко в торбичките е занесъл на Радев, не се знае и тихомълком – назначават, сменят…“, обясни Бойко Борисов. По думите му понеже регионалния министър е забравила, че е сменила началника на АПИ, каза, че го сменя, защото били разплатили на приятелски фирми.

„Кои са тези приятелски фирми, на които плащате? И ние се интересуваме. Радев да излезе и да каже на кои приятелски фирми? Ако има разплащане на приятелски фирми, къде са им приказките от едно време, че щяло да е прозрачно, пък при нас не било? На кои приятелски фирми? Аз искам да ги знам. Този човек е платил в миналия петък. Кои са тези приятелски фирми?“, попита Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че автомагистрала „Тракия“ щеше да бъде пусната на 1 юли, ако управляваше неговото правителство. „Нито един протокол за нарушение няма. Това, което платихме, започнахме, направихме, да се надяваме, че поне на края на юли ще я пуснат, нито една забележка няма“, подчерта той.

По повод новото име на най-малката парламентарна група в Народното събрание – „Ние идваме“, Борисов припомни, че за последните 4 месеца те са взели два пъти на избори по 5.01%. „Ние имаме по 20 и кусур… Ама те идвали. Къде идвате? Много сте идвали… С 5 цяло и 01. Поне да беше с 5.1, а то е 5.01“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *