Борисов се изплаши и клекна пред майките! Ще му повярват ли този път?

България отблизо

„Аз за протести с майките никога не съм говорил. Не съм им казвал какво да правят и какво не, дали да спрат с протестите или не“, отсече Борисов.

„Надявам се след като отпуснахме над пет милиарда лева, които се дадоха в различните системи, сега да има контрол върху начина, по който се изразходват“, уточни премиерът. „Те (майките) казаха – да, парите, които са предоставени са добре. Ако не се откраднат от фалитите ТЕЛК-ове ще има за всяко болно дете. Разбрахме се да бъдем партньори“, похвали се министър-председателят след срещата.

Щом приключи с изказването си пред медиите премиерът се обърна към майките и им каза: „Толкова, колкото на вас, не съм се извинявал никога“. След срещата стана ясно, че текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и ще бъдат гласувани от парламента отново в петък.
Припомняме, че вчера майките се заканиха да продължат протестите и този път да поискат оставката на Борисов, заради това, че бяха излъгани за парите за болните деца.

Днес премиерът се изплаши и свика извънредно заседание на МС, но което покани и унижените жени.

Обеща им да преразгледа Закона за личната помощ, но не е ясно откъде ще дойде финансирането, след като бюджет 2018 бе приет днес.

Все още няма официално изявление от майките.

Tagged

1 thought on “Борисов се изплаши и клекна пред майките! Ще му повярват ли този път?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *