Борисов пак не разбрал: Нека Радев каже кой ще е кандидат-президент и тогава ще издам моя! Ние имаме 5-6 кандидатури!

България отблизо

Вече сме на избори. Доктрината на Радев е да стои парламента там, докато той каже. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов на извънреден брифинг на ГЕРБ. Той коментира и изборът на ГЕРБ за кандидат за президент, но запази мълчание за конкретни имена.

„Искам да знам кога и как ще са изборите. Няма да кажа какъв ни е кандидатът, докато не знаем как ще бъдат изборите“, заяви гневно Борисов.

 

Той обясни, че има значение как ще се провежда вотът. „Има значение дали изборите ще са в 1 ден. Ако са в 1 ден, кандидатът трябва да е партиен, който да води листата. Ако не, трябва да е някакъв лидер, който да е безпартиен, за да се опълчи на Радев“, посочи Борисов.

„Един кандидат за партийна линия, един за непартийна и още двама – трима . Голяма партия“.

В момента най-големият проблем в тази държава се казва Радев“, отсече той.

Този фарс трябва да приключи – има срок и трябва дасе разпусне парламента и да отиваме на избори. Той бави, за да си гарантира изборите и да имат време да си направят партия“, каза лидерът на ГЕРБ по повод това кога трябва да се разпусне парламентът.

Той коментира и скандала между ИТН и Татяна Дончева:

„Касичка. И двамата са много уязвими и затова почват да бягат в обясненията. Тошко каза половин милион за депутат, чух го. А колко е да свалиш главен прокурор таксата? Представяте ли си колко милиона са се развъртели. Освен ГЕРБ няма здрава сила. Задкулисието действа с пълна сила. Но ние пак ще сме първа вила. Въпреки манипулациите с машините. И сега в България сме първа сила дори с техните машини. ИНТ ни победи след гласовете в чужбина.

Изказването на Радев ще бъде: „Политическите партии са виновни, аз само издавах укази. Той като види какофонията почва да плаши с прокурор. Но кой ни направи лоши, нали ти ни сблъска“, ядоса се Борисов.

30 депутата по 50 са 15 милиона само, за да направят правителства. Какво каза Ива Митева – за какво първо г-жа Дончева е отишла при нея. Да ви върна ли към Пламен Узунов и торбичката. За шефа на митниците първо да договарят. Не съм го казал аз – цитирам Ива Митева“, каза още Борисов.

Tagged

1 thought on “Борисов пак не разбрал: Нека Радев каже кой ще е кандидат-президент и тогава ще издам моя! Ние имаме 5-6 кандидатури!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *