Борисов изплака: Ще ме влачат на съд, както влачиха дядо ми приз 1944 година. А не разбират, че само аз мога да оправя държавата!

България отблизо
Бившият премиер Бойко Борисов коментира казаното от министър-председателя Кирил Петков, че лидерът на ГЕРБ присъства в списъка с 19 имена, който съпредседателят на ”Продължаваме промяната” занесе при разпита си в прокуратурата. ”Така е било и през 1944-45 г. – по списък са изтрепали цвета на нацията. Така ще коментирам списъка ”, каза Борисов.

„Създават какафония и хаос. Как ще го оправят следващите? Първо трябва да намалят разходите, после да компенсират за цените на тока и газа”, каза още Борисов.

„Държавният дълг сега расте. Взимат се милиарди, които ние трябва да връщаме. Капанът е огромен”, допълни той пред симпатизанти на партията в Сливен.

Борисов подчерта, че от ГЕРБ са против „побългарения зелен сертификат“. Той упрекна правителството и за начина, по който се справя с ковид кризата.

Аз съм убеден, че по време на нашето правителство избрахме най-добрите самолети за България, Ф-16, чисто нови. Настоявам в бюджета депутатите да вкарат парите за втората част на ескадрилата“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг по темата с американските изстребители. „Ние не сме сключвали договор с фирма. Договорите са между правителството на България и правителството на САЩ“, подчерта той.

„Има чисто обективни фактори, които забавиха самолетите. Ние, за да имаме преди други държави най-добрия самолет, платихме на 100% първата половина на ескадрилата, за да не може сегашното правителство да се оправдава ,че няма пари. Платихме дълга на КТБ, платихме дълга на руските реактори, платихме парите на американските централи“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Асен Василев все едно е ранния Дянков. Имам въпрос към Петков, но едва ли ще то питате: Защо енергийната комисия засекрети своето заседание за „Булгаргаз“? Какво тайно имаше на тази комисия?, пита Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *