Борисов: Замесиха ме и мен в скандала! Злобата е голяма и ми го връщат защото не стана на тяхната! Който иска, може да си обича Русия!

България отблизо

Ако още веднъж влезете след мен ще затворя вратата. Това вече прави впечатление. Така премиерът Бойко Борисов скастри министрите Кирил Ананиев и Каракачанов на правителственото заседание.  

„Липсата на опит в нашите политически опоненти направиха лоши коментари. Ако имаха малко опит нямаше да го направят“, заяви лидерът на ГЕРБ по повод вчерашните коментари от страна на БСП за новата позиция на еврокомисарят Мария Габриел и допълни: „Това се случва заради липсата на опит и младостта им, както и откровената злоба разбира се.

То физиономията им излъчва злоба. В изказването си насичат думите си и нервността им избива“. „Трябва да станем конкурентно способни на САЩ и Китай. Това ще стане чрез назначението на Габриел“, призова министър-председателят. „Когато се договаряха постовете в еврокомисията трябваше да бъдем мълчаливи, защото договаряхме и пост в Международния валутен фонд (МВФ). Трябваше да се договори представител на българското правителство.  Ние надделяхме в Европа. Имахме огромна подкрепа“, каза още Борисов. По думите му е можело представителят на външната комисия на Европа да е наш, но разликата е няколко милиона.

Борисов коментира и шпионския скандал: „Когато има нещо, с което не сме съгласни, то нашето външно министерство реагира. Не виждам основание да се свързва едното и другото. Когато руски олигарси, като Чорни, се опитват да правят проекти в България, то нашите служби работят по тази тема заедно с други партньорски служби, а после и прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес. Той ще се движи от следствието, което тече“.

Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Аз съм бил и в Кремъл, бил съм и в Белия дом. Има едни, които не са направили нито едното, нито другото. Това, че някой си е правил срещи си е негова работа. Това, че има руски събори и хората пеят руски песни си е тяхно право. Ние не ги осъждаме. Дори ги толелираме“, каза още Борисов. Той бе категоричен, че служите не работят срещу хората, които харесват Русия. „Всеки има право да развива своята дейност. Едни обичат Русия, други САЩ и Европа, но много преди ГЕРБ да го има, само ВМРО май го е имало тогава, сме приели пътя Европейския съюз – НАТО.

Ако знаех, че такава злоба ще предизвика купуването на най-добрия изтребител Ф-16, а не тия Грипени, то нямаше и да се занимавам с това“, отсече Борисов. И индиректно призна коя държава е в дъното на скандала и чии интереси.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *