Бойко Рашков с поредно скандално разкритие. Подарък за 12 милиона и пачки, лепени по челата на верни партийци

България отблизо
Заради авансови плащания в размер на милиони левове Министерството на вътрешните работи проверява фирма за “цветя, храсти и други”. Това е поредната страница от сагата около строителството на АМ “Хемус”.

12 милиона лева са били раздадени авансово на производител на цветя и храсти. Една част от тях са били дадени кеш, стана ясно от думите на вътрешния министър Бойко Рашков в кулоарите на парламента.

 

„Касае производители на цветя, храсти и други, които ще произвеждат и ще озеленяват ненаправената магистрала след петнайсетина-двайсет години. По първоначални данни са им отпуснати по тези познати ви начини 12 млн. лв., от които 6 млн. лв. в брой“, каза Рашков.

 

Аферата “Хемус” стана ясна още през 2021 г. Стана ясно, че за строителството на лот 5 от инфраструктурния проект големи суми са били раздадени авансово на фиктивни фирми. Голяма част от средствата – в брой. Бойко Рашков обвини пряко ГЕРБ за схемата, като заяви, че между 30-40% от парите за магистралата не са използвани за строителство, а са отивали в една определена политическа партия – ГЕРБ. Борисовата формация обяви, че ще съди силовия министър за клевета.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *