Бойко Рашков разкри поредната далавера на ГЕРБ. Група хора са източвали парите на народа в престъпна и грозна схема!

България отблизо

МВР разследва газовата криза и високите цени в нашата страна, обяви на брифинг след заседанието на Министерски съвет вътрешният министър Бойко Рашков. Той обяви, че ще има повдигнато обвинение на поне един високопоставен служител в „Булгаргаз“. На въпрос от журналист дали това е директорът Николай Павлов, Бойко Рашков отговори: „Приближавате се до истината“.

От думите му стана ясно, че МВР разследва и експерти от КЕВР. „Стигнахме до извода, че не е случайно и поведението на комисията“, каза Рашков.

„Булгаргаз“ е държавна фирма, която е допринесла за настоящото положение относно цените на газа, които се отразяват както на бизнеса, така и на обикновения потребител. Ние активно започнахме да изясняваме дали тези факти са причинени от международна конюнктура или са резултат от действия вътре в страната на определени заинтересовани лица, гледащи собствените си интереси. В момента се извършват процесуално-следствени действия по отношение на експерти от тази комисия и се придобиват документи, които да се включат в образуваното досъдебно производство“, каза още Рашков.

Той допълни, че продължава събирането на доказателства, които най-вероятно ще послужат за повдигане на обвинения срещу „високопоставени длъжностни лица от държавната газова фирма, над която тегнат съмнения, че е работила против интересите на нашата страна“.

„Не можем да останем безучастни и по отношение на друг отрасъл – електропроизводството. Започнали сме активна проверка и по отношение на един изключително важен за енергетиката на нашата страна обект, построен от японска фирма. В течение на няколко години назад той бавно, но сигурно е бил унищожаван, най-вероятно с оглед интересите на икономически субект от нашата страна. Ние имаме ориентация за това кой е той. В негова полза са причинени вреди на този енергиен източник. Вместо да се пристъпи към ремонт, който се е налагал на цялото съоръжение или на голяма част от него и той да бъде извършен от японците, са ползвани гаражни фирми. Те трябвало да поправят нещо, което не е по техните сили“, разкри още вътрешният министър. И поясни, че въпросната мощност е ПАВЕЦ „Чаира“.

Той обяви още, че продължава и разследването по делата за АМ „Хемус“.

„В най-скоро време ще ви информираме за новите обстоятелства. Темата не е забравена“, увери министърът.

Рашков коментира и твърдения на Сотир Цацаров, чийто достъп, в качеството му на ръководител на КПКОНПИ, до класифицирана информация беше отнет.

„Аз нямам такива права. Това са правомощия на ДАНС. МВР няма отношение към тази процедура. Не се съпротивлявам и не се притеснявам от заявлението му, че желае да ме види в съда“, заяви Рашков.

Вътрешният министър не подмина и казуса с изграждането на Национална детска болница.

„Имаме данни, изнесени още от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, че са отделени 10 млн. лева за построяването й. До настоящия момент обаче нямаме данни за какво са разходвани те и от кого. И в тази посока сме започнали проверка, която се надяваме да приключи в най-скоро време“, заяви силовият министър.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *