Бойко Рашков размаза ДПС с тези разкрития

България отблизо
Към 11 юли са започнати близо 100 разследвания за търговия с вот, като най-много са свързани с ГЕРБ и ДПС. Това стана ясно от думите на служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той отправи остри думи към Движението за права и свободи. Причината – отправените от тях обвинения за полицейски репресии заради предстоящите избори.

„Става дума за политическо говорене, което не почива на фактите. Явно ръководството на тази партия има някакъв проблем със собствения си електорат, за да изнасят неистини в публичното пространство. Не смятам да обръщам сериозно внимание на това“, коментира Рашков.

 

По думите му предстои да се изнесе информация за престъпления, свързани с изборния процес. Той уточни, че досега не е правил публична тази статистика, но сега се налага, за да защити името си.

 

Бойко Рашков даде пример с Кирково: „Гражданин е заплашил друг, че трябва непременно да гласува за ДПС, в противен случай – няма да получи онова, което му е необходимо за зимата. История, която се повтаря много пъти. В полицията се обажда, за да се интересува от случая, кметът на населеното място. Питал е защо се задържа техният човек, цитирам. Техният човек е от ДПС“.

 

Според него бившите ръководители на МВР – Христо Терзийски и Младен Маринов не са предприемали действия срещу търговията с вот: „Ние статистически доказваме, че към онзи момент, пряко подчинените министри на премиера Бойко Борисов, не са извършвали абсолютно никаква дейност във връзка с изборите. С изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Васил Божков“.

 

„От юли до средата на септември, ние имаме нулева престъпност. Ако ДПС не са съгласни да имаме нулева престъпност у нас, моля, нека продължават. Съобщи се, че ще има наблюдатели от европейски структури, с които тази партия поддържа много тесни връзки, аз нямам нищо против“, допълни Рашков.

 

Що се отнася до разкритията по „Пандора пейпърс“, вътрешният министър бе категоричен: „Вървим след събитията“. Според него се повтаря ситуацията със санкционираните по Глобалния закон „Магнитски“.

 

Той бе категоричен, че всички служби работят по случая.

Tagged

1 thought on “Бойко Рашков размаза ДПС с тези разкрития

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *