Бойко Рашков по повод разпита на Борисов: „Шат на патката главата“!

България отблизо

Вътрешният министър Бойко Рашков коментира разпита на Бойко Борисов в ГДНП.

Пред журналисти в кулоарите на парламента Рашков потвърди, че Борисов е на разпит. „Вярно е, че Бойко Борисов в момента е на разпит в полицията. Той най-накрая трябва да каже има ли кюлчета и пачки в чекмеджето и коя е Мата Хари“, заяви Рашков, предаде репортер на БЛИЦ.

 

„В момента Борисов се намира в ГДНП. Предполагам, че в момента разпитът му продължава“, разкри вътрешният министър.

Днес е била на разпит и неговата пиарка Севи (бел.авт. – Севделина Аранудова). Струва ми се и нейният съпруг, допълни той.

По-рано той се обърна и към депутата от ГЕРБ Тома Биков като ядосано заяви „с вас е свършено“, а коментарът му по повод разпита на Борисов бе „шат на патката главата“.

По повод изборите Рашков допълни:

Докато вървели проверките за изборите, в регионалната дирекция на МВР в Разград отишли ръководни представители на ДПС, които отправили груби заплахи и закани, включително заплахи за граждански арести на служители на МВР. Това каза пред депутатите шефа на МВР Бойко Рашков.

,,По време на изборите юли месец са били регистринани над 200 материали за нарушения, свързани с подвижни избирателни секции. На изборите през ноември тези нарушения вече са 287“, заяви в началото той.

 

По думите в Хасковска област са били подадени 798 заявления за гласуване с подвижни избирателни секции, обаче в хода на полицейската проверка било установено, че голяма част от лицата не са предоставили никакви медицински документи, а други са представили документи с изтекла валидност.

 

Искам да обърна внимание на почти идентични случаи в Разград. Има липсващи подписи в заявленията. Прокуратурата е образувала 26 досъдебни производства. Издавани са медицински документи с невярно съдържание. Няма нито един отказ, постановен от прокуратурата. В хода проверките полицейските служители са се натъкнали на фрапиращи нарушения, като голяма част от гражданите, с които са разговаряли, са заявили, че не са подавали заявления за гласуване в подвижна секции, сподели пред депутатите вътрешният министър.

Tagged

1 thought on “Бойко Рашков по повод разпита на Борисов: „Шат на патката главата“!

  1. Браво. Само се питам, както мнозина, как, кога и в какъв фарс ще се превърнат тези дела, ако стигнат до съдебната зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *