Бимбалов: В китната ни градина е заровен трупа на демокрацията. Налага се ексхумация

България отблизо
Знам, че следващите думи няма да харесат на всички. Но не мога да виня тези, които не виждат това, което се случва. Аз нося отговорност наравно с тях.

Законността ни не е просто осакатена. Тя беше убита по особено жесток начин. Очевадни престъпления остават без последици с години, а жертвите им са унижавани и съсипвани. Обвинения се раздават щедро и без доказателства само на неудобните престъпници. Над удобните стои плътен чадър, а те самите се разхождат спокойно пред очите ни и дори заемат публични позиции.

Свободата на словото също е мъртва. Убиха я бавно и мъчително. Медиите са превърнати в кървави бухалки на престъпни групи. Журналистите, които си позволяваха да задават въпроси, са изпратени в изгнание, далече от големите медии.

Равноправната частна инициатива беше бавно затрита и забравена. На нейно място ни наложиха уродлив модел на бизнес фауна, в която хищниците са на държавна каишка, а останалите се отглеждат за храна.

Знам, че тайничко ни се иска да бъде лесно. Но няма как. Ще бъде неприятно, тежко. Дори ще бъде противно.

В китната ни градина, с която се гордеем и в чието име се кълнем от малки, е заровен бавно разлагащ се труп. Този на демокрацията.

Налага се ексхумация.

Имаме ли достатъчно здрави пръсти за нея?

Радослав Бимбалов, Фейсбук

Tagged

1 thought on “Бимбалов: В китната ни градина е заровен трупа на демокрацията. Налага се ексхумация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *