Атанас Атанасов в ужас: Парите от чекмеджето тръгнаха!

България отблизо
Ужасен съм от начина, по който се купува вот. Пари от чекмеджетата тръгват по районите и купуват вот. Хората на ДПС и ГЕРБ поголовно купуват гласове. Не се противодейства, защото пускат слухове и то именно в полицейските среди, че се връщат на власт. Това коментира в предаването „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

Той обаче бе категоричен, че ГЕРБ няма да се върнат на власт на никаква цена: „Това е абсурд и няма да се случи“.

 

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви, че вече е изпратил сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков за купен вот от страна на ГЕРБ и ДПС в Северозападна България. В сигнала са посочени имената на хората, които се занимават с незаконната търговия и изрази надежда МВР да обърне сериозно внимание на проблема. По думите му подобни схеми имало още в Плевен, Стара Загора и Благоевград.

 

Според Атанасов държавата се нуждае от основен ремонт. „Ние от ДБ сме готови да участваме в мнозинството, което ще направи този ремонт“, заяви той.

 

„Очаква се според социологическите проучвания ГЕРБ и ДПС да имат между 90 и 100 народни представители. Останалите политически сили сме длъжни да положим всички усилия да създадем мнозинство и правителство, защото тази тежка политическа криза влияе върху всички аспекти на обществения живот“, добави той.

 

Що се отнася до казуса с гражданството на ексминистъра и настоящ лидер на ПП „Продължаваме промяната“, Атанасов обясни: „КС се произнесе и определи, че тази част от указа на президента, с която е назначен Кирил Петков за министър, е противоконституционна. Нарушението е констатирано от КС, какво да коментираме повече“.

 

Той цитира римската сентенция „Лош закон, но закон“, и добави, че нарушението е констатирано от Конституционния съд и няма какво да се коментира повече.

„В нашата програма сме посочили, че при наличие на Конституционно мнозинство, този текст да бъзе променен. Има сериозна българска диаспора по света,  от много образовани и грамотни български граждани, които по една или друга причина с там, и ако искат да се върнат в България, не трябва да им се пречи да изпълняват своите политически права“, смята Атанас Атанасов.

 

По думите му в тази предизборна кампания партията на Асен Василев и Кирил Петков – „Продължаваме промяната“, им е конкуренти.

 

„Надявам се, че ще бъдат наши партньори при съставяне на мнозинство и правителство, защото по основните въпроси за управлението на страната, ние сме единомишленици“, добави той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *