Антоанета Христова с невероятно „откритие“: Кремъл наднича зад протестите!

България отблизо

„Досега не е имало толкова страшно разделение на гледните точки, какво е морално и какво следва да се случи, че да се разреши ситуацията“, това коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова, а повод са продължаващите протести в страната.

По думите й обикновено при такава ситуация емоциите високи и това води до втвърдяване позициите. Според нея се оформят две групи. Едните са тези,които казват: „Ние сме народа“ и които са критични и са на улицата. Те не одобрявали не само това конкретно правителство, а носели и грешките на прехода.

От другата страна пък били  хората с ясна историческа памет и усещането, че имаме едно деление, като това на 9 септември 1944 г. „В цялата тази ситуация и картина имаме и Кремъл, който леко наднича зад президента Румен Радев и бива разпознат от едната група“, каза Христова в сутрешния блок на БНТ.

„Не трябва да опростяваме ситуацията така. Разговорът е за това до каква степен държавата може да наложи основни правила. Тук не става дума за разделение между хора които харесват или не харесват правителство. Това са хора, които искат политическа промяна“, отвърна политологът Христо Панчугов.

На свой ред Христова поясни, че се оформят няколко мантри, една от която е тази,че проектът на ГЕРБ за Конституция ще се реши в този вариант. Тя изтъкна, че всеки знае процедурата и това ще го направи ВНС и с участие на всички, дори  опонентите, да участват в рози разговор. Тази мантра имала за цел да постави бариера пред участието на другите в процеса. Според нея се поставяли неизпълними искания от страна на протеста, за да се спрат възможностите за диалог.

Мантра било, че целия народ иска промяна. „Агресията и контрамисленето, наложени като първоначална мантра, не предполагат диалог, какъвто искат повечето от протестиращите“, коментира Христова. Тя уточни, че хората искали оставка като заложена им мантра, а не осъзнато. Доказателство за това било, не се задават въпроси и не се очакват отговори. „В момента сме в тотален момент на интерпретации“, смята тя.

Tagged

2 thoughts on “Антоанета Христова с невероятно „откритие“: Кремъл наднича зад протестите!

  1. УМОПОМРАЧИТЕЛНА ЗАВИСИМОСТ ….ПОДКЛАЖДАНА ОТ СТРАХ ЧЕ, „ГЮВЕЧА“ ЩЕ СВЪРШИ !!!!ДОСТОЙНСТВО НА ГРАНИЦАТА НА СЕБЕУВАЖЕНИЕТО ……РАЙМОНДА ДИЕН …КОЙТО СИ Я СПОМНЯ !!!

  2. АНТОАНЕТА СЕ ЯВЯВА КАТО СИЛНО ПЛАТЕН ТРОЛ С БОЛНО ВЪОБРАЖЕНИЕ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *