Цените полудяха! Големите вериги здраво удрят в кръста! Вижте какво и за колко го продават. Ще купуваме ли още?

България отблизо

Цените в една от големите вериги за хранителни продукти – „Билла“ тотално полудяха. Жена е заснела последната „промоция“ – 10 яйца за 7,19 лева. Това означава, че едното яйце, може би от щастлива кокошка, струва 0,72 стотинки.

Само допреди няколко месеца те се продаваха за по 20-22 стотинки. Това засилва опасенията докъде ще стигнат цените за Великден.

 

„Спрете да купувате за две седмици. Нека да изхвърлят продукцията и сами ще свалят цените“, призовават потребители, давайки пример с Хърватия, където клиентите направиха точно това – близо месец вземаха само крайно необходимите хранителни продукти и оставиха тонове стоки по щандовете да залежават и да се развалят.

„Време е да излезем на протест“, гневят се други в социалните мрежи.

„Какви са тези яйца. Колко щастливи ще са тези кокошки. Да не са хранени със злато“, пишат трети.

Във Великобритания 12 яйца струват 2,3 паунда – около 5 лева – двойно по-евтино, отколкото в България. В британския Лидл 15 яйца се продават за 1,79 паунда, а в Испания 24 яйца за 3,64 евро. В Германия 10 яйца струват 1,99 евро.

В МЕТРО пък в официалната брошура с намаленията се предлага прясно мляко  за 2,99 лева, най-евтиният кашкавал е 20, ако ви се прииска сирене „Чедър“, то е 19,99 лева за 300 грама.

В Лидъл тази седмица няма на промоция нито мляко, нито яйца, нито сирене.

Каталогът предлага пет страници италиански специалитети, машини за къртене и домакински нужди, мартенички и някоя бисквита за успокоение.

За Бога, братя, защо купувате?

НИЕ МОЖЕМ БЕЗ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ, НО ТЕ НЕ МОГАТ БЕЗ НАС!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *