Хаджигенов се закани: Ще направя правителство, ако трябва ще говорим и с ДПС!

България отблизо

Шансовете да бъде съставен редовен кабинет, след като президентът Румен Радев връчи третия проучвател мандат, са добри. Това каза пред БНР депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов.

„За да оцелее едно правителство на малцинството повече от 1-2 дена, то трябва да бъде съставено както от представители на партиите на промяната, така и от представители на служебното правителство“, коментира той.

По думите на депутата от ИСБНИ ще инициират разговори с останалите партии в парламента, с изключение на ГЕРБ, в мига в който бъде връчен третият мандат.

При хипотезата, че от партията на Манолова получат третия мандат за съставяне на правителство няма да бърза да посочва премиер и състав на кабинета, а първо ще проведе обстойни разговори за политики и за състава на бъдещия Министерски съвет.

„Ще водим положителни разговори, ще поставим конкретни срокове, ще очертаем както трябва да се направи от парламента. Трябва да дадем възможност на хората да живеят спокойно, като същевременно оправим този бардак, който ни остави Борисов“, каза Хаджигенов.

„Ние сме в политиката, за да ги няма ГЕРБ. Разговори с тях не можем да водим“, остър бе отново към ексуправляващите народният представител.

„Явно с „Има такъв народ“ тепърва ще трябва да говорим още много. С експертите им нямаме проблем, именно на експертно ниво ние искаме едно и също. На политическо ниво трябва да водим разговори на високо ниво“, посочи Хаджигенов и подчерта, че на този етап не искат разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов, но уточни:

„След като президентът връчи третия мандат обаче – на секундата. … И с ДПС трябва да се говори – независимо дали ни харесва, както и с БСП, но не е така с ГЕРБ. С партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека“.

Хаджигенов беше категоричен, че конституционно мнозинство не е възможно без гласовете на ДПС:

„Ако цената да махнем Иван Гешев е да говорим с ДПС, ще говорим с тях. Това няма да са преговори, а разговори и то прозрачни – пред медиите. … ДПС са невъзможен партньор за управление“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *