Хаджигенов: Петков не може да спечели изборите без нас! Ние сме истинските демократи, а БСП трябва да се натика в ъгъла!

България отблизо

„Като хванеш пика на вълната постигаш голям резултат. Аз неслучайно споменах ИТН и „Демократична България”, всеки един от тях го направи и след това кръшнаха. Това очаква и „Продължаваме промяната”. Това в моята работа се случва непрекъснато”, заяви адвокат Николай Хаджигенов в свое интервю.

По думите му социолозите казват хубави неща на „Продължаваме промяната”, които те очакват да чуят. Припомняме, че преди дни Николай Хаджигенов от  „Ние идваме!“ се обяви за коалиция с ПП и ДБ.

По думите му обаче такова широко обединение е почти невъзможно да се случи.

„Това е самостоятелна причина да го направим възможно, защото това е работата на политиците да направят от невъзможното възможно, поне аз смятам така”, допълни той.

Според Хаджигенов коалицията трябва да се казва „Обединен демократичен фронт”.

„Тук идеята е борбата за демокрация, а фронт, защото в него ще включим всички.

БСП няма място в него, защото е част от статуквото. Последните седем месеца те за първи път бяха във властта и как е ? Представата за управление на БСП е същата. Бабикян каза, че ако дадат вълшебна пръчица в ръцете на БСП пред всяко министерство, което им дадат ще се наредят гладни социалисти и това го видяхме. Първата им работа е да назначат свои хора навсякъде”, допълни той. И кой знае защо премълча за ГЕРБ.

Хаджигенов пък предвеща, че ПП могат да спечелят изборите, само ако се обединят с видни демократи като него и останалите, които показаха ясно позицията на България пред Руското посолство и доказаха, че в държавата ни може да има свободомислещи хора. /?!/

А ето какво заяви адвокатът-бунтар само преди половин година:

„Харвард е добре, когато отидеш в Брюксел. Тук нямаш идея какво се случва, защо, срещу кого си се изправил. Това е огромният проблем на сегашното управление“.

По думите му, ако Иван Гешев е враг на правосъдието, той не е трябвало да бъде приеман в Министерския съвет, а „това със списъците беше жалък водевил“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ адвокатът допълни:

„Докато ГЕРБ са тъпо зло, ДПС са умно зло, образовано, те знаят и могат, не си играят игрички. Те взеха инициативата за промени в Конституцията и започнаха да правят сериозните неща. Те биха могли да подкрепят промени в Конституцията, включително биха гласували срещу Гешев, ако бъдат заврени в ъгъла и не им остане друг избор. Тогава ще прежалят и Гешев, и всички останали. ДПС са на белия кон, водят всичко в парламента заради тотална неадекватност на Промяната“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *