Служебният министър Явор Гечев се закани: С представители на някои големи търговски вериги скоро ще се видим в прокуратурата! Спрете да ограбвате народа!

България отблизо
Първите данни за спекулата на цените на хранителните продукти ще се обявят следващата седмица и постоянно ще се съобщава за резултатите от проверките. Това съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев.

Нарушения са констатирани при всякакви магазини, като преобладават големите търговски обекти. „Залети сме от сигнали, но хората се притесняват да не осветлим конкретна фирма“ – коментира Гечев.

 

Преди оповестяването на данните ще се направи консултация с юристи, за да не се допусне нерегламентирано изпускане на информация.

 

Ако има данни за закононарушения, ще бъде сезирана прокуратурата.

 

Явор Гечев очаква след седмица-две, когато започне масовото производство на оранжерийни краставици, цената им да падне, въпреки че пазарът е наситен с вносни.

 

Агроминистърът припомни, че той е повдигнал в Съвета на министрите темата за зърното и очаква в скоро време ЕК да вземе решение по въпроса. „Чакаме отваряне на кризисния резерв, защото солидарността на по-източните държави струва повече от солидарността на по-западните.

 

Стоката от Украйна е приравнена на европейската“ – коментира той.

 

Гечев смята, че ситуацията с пазарите няма да се подобри, докато има война.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *