Радев с тежки думи към партиите: Отново страхът надделя над разума! Докога ще си играете с народа и ще обвинявате мен?

България отблизо
Президентът Румен Радев постави нови задачи пред новия стар кабинет. Сред тях са борбата с обедняването и спекулата, подобряване на охраната по границата, борба с корупцията и укрепване на държавността.

“Въпреки ограничените инструменти на една изпълнителна власт без парламентарна подкрепа, успяхте да спрете свободното падане на държавата и да гарантирате честни избори“, заяви Радев.

По думите му в сектор енергетика „само за няколко месеца бе завършен интерконекторът с Гърция“. Работата по това тече от години, а процесът по финализацията на проекта започна още по времето на кабинета „Петков“.

„Организираха се първите прозрачни, реални търгове за доставка на втечнен газ, реши се проблемът със слотовете и то за десетилетия напред. Постигна се диверсификация. Снижихте цената на горивата до най-ниската в Европа. Служебните правителства успяха там, където редовните не можеха или не искаха – “Лукойл” да плаща данъците си у нас“, посочи Радев.

Президентът заяви, че за пръв път държавата е стъпила с пълната си мощ на „Капитан Андреево“, засилила е охраната по границата и нелегалният трафик на мигранти е бил редуциран.

Радев ще очаква от новия стар служебен кабинет:

– да гарантира покупателната способност на гражданите и да се бори с обедняването

– да подкрепя най-уязвимите

– да ограничи спекулата

– да подкрепи родните производители

– агресивно да привлича чуждестранни инвеститори

– основна задача е подготовката на изборите като предвид промените в Изборния кодекс (връщането на хартиената бюлетина, бел.ред.) това ще бъде по-трудно

“Вярвам, че ще направите нужното, за да може гласът на българските граждани да не бъде изкривен”, заяви Радев.

Държавният глава заяви, че очаква още да продължи развитието на проекта с изграждането на Националната детска болница.

“Партиите отново не намериха смелост. Вероятно участниците в тази кампания ще се опитат да ви провокират ежедневно, да оправдават с вас провалите си, да си приписват успехите ви. Най-отговорно призовавам да пазите самообладание, да не вземате страна. Но отстоявайте истината и достойнството си, интересите на ведомствата, които представлявате. Вторият мандат ще е още по-труден, защото проблемите са много, а очакванията – големи“, заяви Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *