Радев загрижено: Не мога да позволя да умират повече българи! Не разбирам какво печели Борисов, като саботира ваксинацията!

България отблизо

България е водеща по смъртност. Видях с очите си какво означава да даваш дежурства по време на пандемия. Държавата е длъжник на тези хора. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с представители на Министерството на здравеопазването посети Центъра за спешна медицинска помощ в София.

„Трябва да се осигурят по-добри условия на труд и по-добро заплащане“, добави той.

Току що видях кол центъра, показани са всички налични места в болниците, за съжаление в интензивните отделения свети червено. Проблемът не е в координацията, а в това, че няма места“. Това заяви президентът Румен Радев на свой брифинг.

„Преди малко и д-р Томов, и д-р Гелев и шефът на РЗИ дискутирахме и те казаха, че този щам, който залива страната ни – Делта + се разпространява много бързо. По данните на специалистите той е хиляди пъти по-заразен. Аз призовавам всички да сме отговорни като общество.

Само при спазване на мерките, ще се справим. Алтернативата е като Латвия – пълен локдаун. Само обектите от първа необходимост и аптеки да работят, вечерен час. Това се опитва да избегне Министерството на здравеопазването“, заяви Радев.

Президентът коментира и скандала с ЦИК. Аз мисля, че президентската институция се е отнасяла изключително сериозно към изборния процес. Записано е в Конституцията, че правомощията на президента и вицепрезидента при кандидатиране за втори мандат не се прекратяват.

Видяхте, че преди дни имахме най-сериозните хакерски атаки изобщо. Има много моменти и всички институции трябва да бъдат ангажирани с това. Хората не трябва да се разколебават да ходят на избори“, заяви президентът.

Радев обвини Борисов, че саботира ваксинационния процес.

„Г-н Борисов е време да даде ясен отговор защо саботира ваксинационния процес със своите лъжливи изказвания.“, заяви Радев, а на въпрос как го саботира, той посочи изказвания за изтекъл срок на ваксините.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *