Проф. Светлана Шаренкова: Всички срещу ГЕРБ, наистина всички! Иначе Борисов ще ни управлява безкрай

България отблизо

Така нар. Отровно трио, което се самоназначи да води гражданския протест срещу управлението на Бойко Борисов, преди ден роди абсурдния политически нонсенс: „Всички срещу ГЕРБ, но без БСП и ДПС”, защото те били… съучастници на властта!?

Протестът в началото обедини енергията на хора от различни социални групи, като водещи бяха младите и образовани българи, които ярко изразяваха желанието да си върнат превзетата от мафията и мутрите държава. Те искаха едно – нормалност – да работят и да отглеждат децата си в Родината! От самото начало към протеста се включи Корнелия Нинова и хиляди социалисти, които не пожелаха да го партизират – за да остане той граждански и всенароден.

 

Та този справедлив протест, който повече от три месеца изпълваше площадите на България и големите европейските градове, в последно време започна леко да заглъхва.

Ето защо „опорната точка” на Триото (без БСП и ДПС) не само че допълнително го обезсилва, но тя е против елементарната политическа логика и процеси. Защото БСП и ДПС са втората и трета политическа сила както в настоящия парламент, така в социологическите прогнози, дори и на проправителствените агенции. Левицата от месеци е почти изравнена с ГЕРБ, а ДПС въпреки сатанизирането на почетния председател д-р Ахмед Доган запазва традиционното си влияние. И в този момент, когато властта е морално и политически делегитимирана, изключването на тези системни и с европейско присъствие партии, е нелогично и фактически обслужва ГЕРБ и порочния модел на управление! Триото се „ослушва” по отношение на истината! А тя е една – БСП беше първата партия, която обяви битка със Задкулисието и систематично формулираше алтернативи на управлението на Борисов.

 

Изработи „Визия за България”, която обедини леви идеи с тези на центристки, патриотични и екологични партии и организации. Отказа коалиция и постове, водеше последователна опозиционна политика, разкри огромни корупционни скандали, беше парламентарен защитник на майките и хората с увреждания, на пенсионерите, на дребните производители и фермери, защити националните традиции и първа се обяви срещу антиконституционната джендърска Истанбулска конвенция и Пакта за миграция.

Неслучайно редица социални политики на БСП бяха заимствани от управляващите по време на COVID кризата, за да се преодолеят огромните социални и регионални неравенства! А днес дори директорът на МВФ Кристалина Георгиева призна, че плоският данък е вреден за България и икономиката ни. Това е звучен шамар за Сергей Станишев и политиката на ПЕС, които въведоха плоския данък през 2008 г., но и за Борисов и неговите министри, които пазят плоския данък като свещена крава!
БСП е единствената политическа партия в България, която се стреми да изпълнява волята на своите избиратели и да изпълни със съдържание идеята за представителна демокрация. Това се случи с прекия лидерски избор, който е новаторски за България и модерна европейска практика. На конгреса си социалистите показаха, че са единни зад водената от Корнелия Нинова линия – социалистическа, патриотична и утвърждаваща националните интереси в многополюсния свят.
БСП е ярка опозиция от 4 години, докато други протестъри от т. нар. градска опозиция бяха министри на Борисов и негови клакьори. Отровното трио не може да изключи БСП от процеса на промяната, колкото и това да се иска на някои по-стари или нови политически играчи. Никой няма монопол над протеста, над желанието за промяна, над битката за свобода на словото, за върховенство на закона и справедливост.
Алтернатива има, но тя не може да е само на думи, чрез лозунги и пърформанси. Трябват политическо лидерство и позиции, действия и програма (каквато днес има само БСП). А на изборите българският народ ще реши кому да повери управлението на държавата. Затова, ако искаме да отстраним корумпираната мафиотско-мутренска власт, трябва всички да се обединим срещу ГЕРБ, ама наистина всички! Иначе Борисов ще ни управлява безкрай…

Tagged

1 thought on “Проф. Светлана Шаренкова: Всички срещу ГЕРБ, наистина всички! Иначе Борисов ще ни управлява безкрай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *