Политолози разкриха таен план на Радев. Замесен е млад мъж в сянка, който ще обърне статуквото в България

България отблизо

Формулата БСП да предложи на всички без „Възраждане” по 1 вицепремиер, който да отговаря за двама-трима министри, би било повторение на тройната коалиция – парцелиране на властта. Формула, която доказано не работи. Това заяви пред Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев. 

Според политически анализатор Кристиян Шкварек след връчването на първия мандат шансовете за създаване на правителство са нулеви.

 

Според Стойчев, президентът Румен Радев очевидно е връчил мандата на БСП, защото не е искал да го даде на най-работещата опция – „Демократична България“, „подкрепена без участие в кабинета от представители на двете големи политически сили“.

Относно скандала „Нексо“ Шкварек посочи, че ако разкритията бяха за партии като ГЕРБ или ДПС, демократичната общност е щяла да бъде в истерия. „Ако ролите бяха обърнати, „Нексо“ щяха да са на пангара от страна на тези хора. Но понеже е „Демократична България“, се намира начин да се каже: „Ама то не е точно така“ или да се превърне вината в прокуратурата“, заяви той.

„221 хил. лв. са отишли към „Демократична България“ на миналите избори, от тях 171 хил. са дошли от „Нексо“ и конкретно от 9 служители, които са си разпределили по точно 19 999 лв. Колко смешно, колко очевидно е, че това не са просто някакви естествени дарения“, коментира той. „В момента тази компания се разследва в Щатите и в България. Естествено, че ще има скандал“, допълни той.

„След следващите избори, според мен, ще е възможна коалиция на всички с всички. Този тип евроатлантическа коалиция става много силно вероятно и тъкмо заради това Радев не даде мандата на ДБ“, каза анализаторът.

Според него, в президентството се развива някакъв политически проект: „В последния служебен кабинет на Радев са само и единствено хора на президента. Очевидно се върви към някакъв проект на президента, според мен оглавяван от Пеканов, тъй като той бива лансиран като звездата“.

Политологът Стойчев пък направи интересен коментар за вероятния проект на Румен Радев: „Чух от контингента за младо момче, за което се говори и за далеч по дълбоки пластове зад президента, които отиват в други посоки. Цялата тая работа около младото момче е дълбоко в себе си грешна по отношение на публичния интерес. Има очевидно някакъв план, замисъл, без да влизаме в конспирации. Силата да се пресече това е в българския парламент“.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *