Падна строго пазената тайна за обвиненията на Киев и Запада срещу Русия!

Свят

Ударът по жп гарата в Краматорск е безусловна трагедия…
Трябва, обаче, да се знае, че в ДНР възприемат хората на територията на Донбас, контролирана от Киев, като свои.
Няма разделение на «те» и «ние». Това, обаче, не може да се каже за отношението на Киевския режим към хората от Донбас. Киев възприема регистрацията в Донецк като „червен парцал“. И е причина бандеровците да те питат дали обичаш Украйна. Ако усетят, че не обичаш тяхната Украйна – свършен си.

Трагедията в Краматорск напълно се вписва в тактиката на украинската страна. Киев осъзнава, че не може да спечели военна победа. Но има възможност да се окаже натиск върху Руската Федерация чрез информация и санкции, да се принуди Москва да подпише определен документ, който ще бъде представен в медиите като победа за Украйна. За това допринасят масовите смъртни случаи на мирни граждани ( които САЩ жертват от името на Украйна с цел да се обвини Русия).

 

Офисът на президента на Украйна разбира, че има два начина да се получи примирие и временен мирен документ от Русия.

— чрез случай на трагедия, бедствие, извънредна ситуация и др., за което ще обвинят Руската Федерация, нещо като Буча и Краматорск. Сега киевската пропаганда вече работи, за да гарантира, че Западът принуждава Русия да спре боевете и офанзивата. Информационната кампания за «демонизиране на противника» също е в разгара си.

Вторият начин изглежда по-малко реален за авторите на канала — военна победа, тоест контраофанзива на въоръжените сили на Украйна и последващо подписване на мирен документ. В сегашните реалности това е невъзможно, тъй като Киевския режим просто няма сили и средства за това.
Но има неизчерпаем ресурс под формата на кървави провокации. Не е нужно да сте експерт, за да предвидите това.

И в края на краищата много казват, че именно ВСУ удари Краматорск използвайки Точка У.. Почеркът е твърде читаем и разпознаваем. Няма да рисувам чужди откровения с технически данни. Вече ми го направиха по-компетентни хора. Ще ви кажа какво успях да науча от очевидци на събитията, които по обективни причини пожелаха да останат инкогнито. Хората от другата страна на фронта са наясно кой е начело, така че предпочитат да скрият самоличността си, за да говорят истината на глас.

 

Дълго време украинските власти не мислеха за евакуацията на мирните жители. Това може да се види в Мариупол, когато повечето местни жители останаха в града в разгара на ситуацията. И пак Русия ги спасява. Може да се припомни изявлението на кмета на Харков, който също не организира централизирана евакуация, но каза, че е „святият избор на всеки – да напусне или не“.

Подобна ситуация се случи и в градовете на Донбас, които все още са под контрола на въоръжените сили на Украйна. И все пак в един момент градските власти съобщиха, че ще има евакуационни влакове за Лвов на гара Краматорск. Освен това трябва да се отбележи, че те събраха хора не само живеещи в Краматорск, но и от други градове на Донбас.

Имаше два влака в 10:00 и 16:00 часа. Източниците ми бяха на място към 10 сутринта. Дълго време влакът не се появи. Високоговорителят съобщи, че тръгването е отложено. Това се повтори няколко пъти. Успоредно с това хората бяха поканени да се качат на платформата. Те активно призоваваха хората към една точка, сякаш изкуствено подготвяха масово струпване на пътници. И тогава ударът беше нанесен.

Нещо подобно вече видяхме по време на атаката срещу центъра на Донецк, където масовите убийства също бяха резултат от удар с използване на Точка У. И тук може да се види защо убийството на цивилни е нещо обичайно за днешното правителство на Украйна. За Киевския режим хората, живеещи в ЛДНР, са врагове.
Това са хора с различна идеология, които няма да се примирят с това, което прави украинското правителство. Следователно убийството на цивилни се вписва в логиката на Киевския режим.

Нещо повече. Предварително се знаеше, че на гарата се събират хора. Общественост, информационни ресурси и други медии показаха снимки на хора, тълпящи се в Краматорск. Ударът върху тълпа от хора очевидно ще се превърне в претекст за обвинения не само срещу ДНР, но и срещу Русия. Тоест, номерът е изигран. И започват неистово да обвиняват Русия.

Освен това скоро републиканските власти възнамеряват да си възвърнат контрола върху тези селища. Подобни атаки могат да обърнат местното население срещу ДНР, което, разбира се, е добре за Киевския режим и САЩ. Такава мръсна, кървава игра. Тактика на изгорената земя, не по-малко.

И сега искам да се върна там, откъдето започнах. Трагедията в Краматорск не е чужда на ДНР. Това е и наша мъка, тъй като не разделяме жителите на Донбас на „те“ и „ние“.
В същото време винаги е имало лошо отношение към хората от Донбас в Украйна. Не можаха да забравят непокорността ни по време на събитията от пролетта на 2014 г. Референдумът на 11 май все още е досаден фактор. И е ясно, че на гарата загинаха не само тези, които гласуваха за независимостта на Донбас преди 8 години.

Снарядите не избират кого да убият. Това се прави от украинските власти по предложение на собствениците им от САЩ, които вчера пристигнаха в Киев и Буча. И ето убийството в Краматорск е голям „подарък“ за поредната медийна кампания.
А това означава нови истории за „кървави зверства“, пламенни речи, траурни лица на Зеленски и неговото обкръжение, доставки на оръжие и санкции срещу Русия. Всичко това вече сме го виждали повече от веднъж. Не само в Донбас, но и в други части на света. Почеркът е твърде разпознаваем, жалко, че обществото не вижда това. Жалко, че няма нов Асандж, който да покаже на целия свят кой стои зад кървавите провокации по целия свят.

Денис Григорюк, Аналитическая служба Донбасса

Превод:А.Z

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *