От последните минути: Радев изобличи Петков в голяма лъжа!

България отблизо

В Президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати. Това заяви президентът Румен Радев на брифинг след срещата на върха на НАТО в Испания.

„Решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм“, коментира още президентът.

Още вчера той каза:

„Не мога да дискутирам този въпрос, защото не разполагам с необходимата информация“. Това коментира президента Румен Радев от Мадрид, където той участва в среща на НАТО, по повод решението на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати до неделя от страната ни. 

„Надявам се министър-председателят в оставка да е взел това решение на базата на солидна и достоверна информация и да го обмислил добре и като мащаби и като последствия“, добави президентът.

Припомняме, че вчера Кирил Петков обяви, че България ще експулсира 70 служители на дипломатическите представителства на Руската федерация в България.

От министерството на външните работи (МВнР) съобщиха, че вербалната нота с имената на 70-те служители вече е връчена на посланичката на Русия Елеонора Митрофанова. Те трябва да напуснат България до края на деня в неделя.

Петков отказа да даде повече подробности за дейността, която са осъществявали дипломатите, тъй като информацията е класифицирана, но отбеляза само, че са извършвали „несвойствени дейности“ за своите позиции.

Радев обеща, че като се върна в България, лично ще разгледа въпроса, който се превърна в скандал.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *