От последните минути! Борисов към ДБ. Христо беше добър премиер, готови сме да го подкрепим и да управляваме заедно, ще му кажем как!

България отблизо

Гледах как доклада на „Джепкорп“ беше подкрепен от 190 депутата, а колегите от ДБ се въздържаха. Този доклад, Христо, няма стойност. Дали прокуратурата, дали някой от МВР, дали от следствието, ще се занимават, те са независими. Как избраха приятелската фирма, закараха я в Гранитна зала и им дадоха цялата енергетика и само, че се срината, я спасиха да не отиде в ръцете на олигарсите.

Така лидерът на Бойко Борисов се обърна към Христо Иванов на брифинг на ГЕРБ.

 

„Поздравявам колегите от „Демократична България“ и ДПС, заяви Борисов и изброи законопроекти, подкрепени от тях и ГЕРБ.

„Тези партии са ги разобличили и са отпочнали реална борба с корупцията. Друг е въпросът защо по времето на ПП от ДБ си мълчаха, докато това се случва

„Поздравявам и г-жа Нинова. Разбира се, че така трябва да постъпите“, каза той относно заявеното намерение да покани на разговори политическите лидери.

„Големите решения се взимат на лидерско ниво. Да, аз ще дойда и ще ви питам вие какво искате – избори, правителство на компромиса“, каза Борисов.

„Христо, поздравявам те добре, като вицепремиер беше добър, честен, нямам забележки към теб и в човешки и личен план. Одобри кабинет с мин.-председател Христо Иванов, покани ни и кажи при какви условия може да се случи“, призова той съпредседателя на ДБ.

„Да подпишем документ, нов обществен договор. Лидерите, нашите министри, че няма да извършват каквито и да е незаконни действия, дори да не си помислят. Така че политическата система дори да не се занимават с това. Такава правосъдна реформа и ние искаме“, допълни Борисов.

„С третия мандат, събери лидерите, покани г-жа Нинова, покани Костадинов от „Възраждане“, покани Карадайъ, покани Стефан Янев. Това е новият обществен договор. И политическата класа да каже – това трябва да се изпълни“, призова лидерът на ГЕРБ.

„И оттам нататък се отпушва всичко останало“, коментира той.

В края на брифинга Борисов се обърна към младежите на ГЕРБ: „Хубав уикенд и слушайте само Вагнер. И подобни – Моцарт, Щраус. Не се занимавайте с чалга“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *