Орбан с нов залп срещу ЕС. Ако продължавате да козирувате и да се навеждате, се разпадаме. Колко ви плащат?

България отблизо
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че санкциите на Европейския съюз срещу Русия заради войната в Украйна са грешка и трябва да бъдат прекратени. Пред унгарското държавно радио Орбан каза, че ако санкциите срещу Русия бъдат премахнати, цените на енергията и инфлацията ще паднат наполовина.

Според него трябва да се вземе политическо решение от ЕС.
„Сигурно е, че Америка спечели войната, а Европа загуби.

Има дебат дали Русия спечели или загуби. Ако говорим от гледна точка на пари, не можем да кажем, че Русия е загубила твърде много“, каза той.

Орбан каза, че Унгария няма сили да прекрати санкциите сама, но големи държави като Германия или Франция могат. Унгария многократно призова Брюксел да направи оценка на въздействието на санкциите на блока върху отделните държави-членки на фона на продължаващата енергийна криза.

Той изрази и съмнение, че някъде по върховете играят големи пари и чиновници трупат тлъсти сметки, без да се интересуват от съдбата на страните-членки.

Хората обедняват, а политиците забогатяват.

Това ли е цената на демокрацията?

Tagged

2 thoughts on “Орбан с нов залп срещу ЕС. Ако продължавате да козирувате и да се навеждате, се разпадаме. Колко ви плащат?

  1. Ако има партия, която да поведе недоволните от управлението българи с постановките на Орбан ще спечели убедително и ще състави правителство!
    Жална й майка ако не изпълни обещанията си!

  2. Абсолютно прав е Орбан.Това е пример за свободен лидер.Но зад гърба си има една добра икономика и НИКАКВИ дългове, един консолидиран, нахранен, облечен и обут народ , една подтиснат олигархия . Страната върви напред, а не се връща назад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *