Нидал Алгафари с шокираща прогноза: Кирил Петков ще управлява с ветрило, а Радев ще стане президент, ако Борисов го иска!

България отблизо

Родни експерти направиха интересен анализ на политическата ситуация у нас и казаха какво очакват на изборите.

По-малко от две седмици остават до изборите 2 в 1. Напрежението заради кризите в страната се увеличава и активно се прехвърля като горещ картоф между политическите лагери.

„Всичко в момента е предизборно, усещането ми е, че ще имаме правителство с широко ветрило, което ще се отвори до крайност.

Почти всички, които ще влязат в Народното събрание, ще участват в управлението. Ще намерят точка, около която да се обединят – дали заради коронакризата, дали заради икономическата криза.

Представям си правителство под егидата на следващия президент, със сегашния министър-председател“, прогнозира политическият PR Нидал Алгафари в студиото на „Денят ON AIR“.

 

Много широка коалиция вижда в следващия парламент и политологът Цветанка Андреева.

„Ясно е, че следващото правителство, ако има такова, ще бъде коалиционно.

Би трябвало всички да си дават сметка, че ако не успеят, за тях властта ще се превърне по-скоро в наказание, отколкото в реален шанс да представят своите избиратели.

С тази фрагментация, която се очертава, шансовете за правителство са около 50%“, коментира политологът.

Тя подчерта, че властта се е разпределила в два полюса – около Радев и Борисов.

„Радев успя да се превърне в политически лидер, изоставяйки ролята си на президент, възползвайки се от всички капитали на президентската институция, включително и служебното правителство, което прави кампанията му.

В същото време така засилва ГЕРБ и Борисов, превръщайки ги в единствения си противник. Той омаловажи всички други, които застанаха под юмрука му“, добави Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея всички надежди сега са насочени към „Продължаваме промяната“, дали те или БСП ще са на второ място и при кого ще отиде вторият мандат за съставяне на правителство.

А за да има стабилно управление, ще трябват компромиси.

„Ако Радев иска да продължи да съществува като политик, ако Борисов го иска, ще трябва да превъзмогнат собственото си его. 

Не го ли направят – ще загубят абсолютно всички. И Радев, и Борисов и Доган имат достатъчно мъдрост, достатъчно бой са яли в много битки, за да стигнат до онези важни компромиси с егото си в името на нещо по-голямо, в името на държавата, която ще се разсипе“, заяви Нидал Алгафари.

Той е категоричен, че в бъдещето управление ще се носи персонална отговорност. И подчерта, че в момента страната има нужда от стабилност, от милиардите от ЕС, от преразглеждане на мерките срещу Ковид-19.

И двамата събеседници бяха единодушни, че ваксинационната кампания е провалена.

„Ваксинационната кампания падна в жертва на предизборната кампания. Хаосът вече е тотален, показва неспособността за справяне със здравната криза.

Затова политиците трябва да внимават какво си пожелават, ако искат цялата власт и я получат, ще се изправят пред проблеми, с които не е сигурно, че ще успеят да се справят“, коментира политологът Цветанка Андреева.

„Най-много негативи от коронакризата ще понесе Радев. Но и другите политици не дават алтернатива какво трябва да се направи.

Подават се противоречиви сигнали към обществото от лекари, което е голям проблем, добави Алгафари.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *