Мая Манолова хвърли ръкавица на Слави и на народа

България отблизо

Ако третият мандат дойде при нас, ние ще го дадем на „Има такъв народ“, за да може да се сформира правителство. Само с тяхно участие може да има редовно правителство. Това заяви пред БНТ председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.


Ние имаме ясна позиция. За нас няма значение на кого ще бъде даден третият мандат, ние ще положим всички увилия, за да има правителство. Кризите, които идват ни показват, че трябва да има стабилност“, обясни тя.

„Не искаме никакви властови позиции, искаме хората да получат сигурност в един честен кабинет“, подчерта тя.

„Отговорността към българския народ ще бъде по-силна от политическия егоизъм. Партиите трябва да направят крачка назад в полза на хората, на избирателите. Би било по-честно, ако правителството е с насочен мандат до следващата пролет, за да преведе страната през кризите. Търси се кормчия.

Политиците ще бъдат наказани, ако не го направят. Нека в правителството да влязат почтени професионалисти“, призова Манолова.

„Решението кой да е премиерът трябва да е на най-голямата политическа сила – ИТН. Няма как с натиск, демонстрация на сила и инат да се получи. Трябва да дадем на българските граждани, това което очакват от нас – правителство“, подчерта тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *