Лорер заплете загадка: Ще се коалират ли ПП с ГЕРБ?

България отблизо
„Липсващите гласове, които ни трябват, се надяваме да дойдат от поддръжниците на ИТН в парламента. На нас винаги ни се иска да вярваме, че дори в опозицията – ГЕРБ, ДПС, има достойни хора, които наистина мислят за България, но тъй като това не се е случило досега, се надяваме подкрепата да я намерим от хора в „Има такъв народ”.

Това заяви по Нова тв министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Според него истинската причина за вота на недоверие е страх от опозицията.

„ГЕРБ, ДПС  се чувстваха комфортно 12 години. И сега се уплашиха, че този комфорт ще спре – икономически, правосъден. Те са един воденичен камък за развитието на България. В момента, в който започнахме да се отлепяме от дъното, те казаха: „Стига толкова””, обясни Лорер.

 

Според него мотивите, с които е бил подаден вотът на недоверие, са несъстоятелни.

„Това стана ясно още в хода на самия дебат в парламента. Растежът е над 4%, износът ни е рекорден, чуждестранните инвестиции са се вдигнали 3 пъти от миналата година”, поясни министърът на иновациите и растежа.

По думите му промяната, която се е случила у нас, наистина е безпрецедентна в много сфери.

 

„Политиката стана прозрачна, общественият дебат е абсолютно открит. Всички инвеститори са изключително доволни от това. Уверявам, че промяната остава тук и никъде не си отива, независимо опитите на опозицията”, допълни Даниел Лорер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *