Кольо Колев закопа ГЕРБ с тази прогноза

България отблизо
Има голям шанс да се състави правителство този път. Основните играчи БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ се поучиха от шамара, който получиха на изборите, а „Изправи се БГ“ въобще изпаднаха. Избирателите им казаха, че не им трябват техните червени линии и си поискаха промяната осъществена. Това каза пред Nova News политологът Кольо Колев.

Според него този шамар до голяма степен ще държи стабилността и консенсуса между преговарящите за правителство политически сили, защото те едва ли не си дават сметка какво ще стане, ако и този път не се състави кабинет.

 

„Действията и решенията на евентуалното правителство ще покажат дали тази стабилност ще се запази“, смята той.

 

За него е нормално Кирил Петков да е премиер, тъй като се ползва в момента с обществено доверие, освен това е и лидер на спечелилата изборите политическа сила.

 

„Трябва да има силна опозиция, но проблемите, които ГЕРБ изкарват в момента, изглеждат малко измислени и кьорфишеци. Ще се решават въпроси на бъдещето, по които те трябва да взимат отношение – това би била разумна опозиция“, каза още политологът.

 

Колев смята, че ДПС към момента са в позицията на ГЕРБ, но са снижили децибелите и ще искат да бъдат конструктивна опозиция, ще търсят диалог и възможности за заемане на управленски позиции, ако не сега, то по-късно, но връщането на Делян Пеевски в играта ще им коства много.

 

„Възраждане“ ще бъде извън сметките на всички, те ще продължат кресливата си пропаганда“, добави политологът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *