Кирил Петков обяви: Печелим изборите и започваме война! Без война България няма да се оправи!

България отблизо

Обявявам война на системата за кражби от държавата, която за съжаление през последните 6 месеца не успяхме да спрем. Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков по bTV.

Той каза също, че за него тестът кои политически сили наистина искат да подкрепят справянето с кражбите е приемането на закона за КПКОНПИ и оглавяването на комисията от Бойко Рашков.

 

„Всеки, който вижда Рашков като оръжие срещу него, има много тайни, които да крие”, така Петков отговори на ГЕРБ, които заявиха, че той им обявява война с искането сегашният вътрешен министър да поеме органът за борба с корупцията.

 

На въпрос на водещата на „Лице в лице” Цветанка Ризова дали това искане не означава, че ПП искат свой човек, който да ги пази, Кирил Петков отговори, че е ако правителството е имало злоупотреби, главният прокурор Иван Гешев със сигурност би реагирал, предвид отношенията им.

Премиерът в оставка попита също, защо след ареста на Бойко Борисов Гешев не е разпитал поне веднъж Васил Божков и това некомпетентност ли е или въпрос на вземане на страна.

Който и да е номиниран на следващ министър-председател с мандата на БСП, ще е подготвен да продължи промяната. Аз лично вярвам на Асен Василев, каза още Кирил Петков.

 

Малко по-късно, като стана ясно, че мандатът е издънен от ДБ и Слави се пусна от хорото, Петков мина в атака и обяви война на….избирателите.

„Ако се отива към избори, този път ни трябва парламентарно мнозинство, при което да не си задаваме въпроси дали ще има подкрепа:
– за антикорупционни закони без компромиси,
– за прозрачно разходване на публичните и общински средства в полза на хората;
– за политики за народа, а не за избрани фирми?!“

Това написа премиерът в оставка Кирил Петков, след като лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че оттегля партията си от преговорите за правителство с мандата на БСП.
А как ще спечели избори с 20 процента подкрепа, той не обасни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *