Кирил Маричков: Тези, които викаха „Мутри вън“, сега ще ни върнат във времето на Жан Виденов. Слави ли ще прави правителство? Та той се крие като мишка!

България отблизо

„С неприятно вътрешно усещане следя ситуацията около парламентарните избори и бъдещия кабинет. Някак си нещата са объркани. Знаете, че песимистът казва „По-лошо от това не може да стане“, но оптимистът казва „Може, може“, това каза изпълнителят Кирил Маричков, който бе част от Великото народно събрание.

„Участвах в едни от големите протести, надявах се, че нещо ще се случи, но нищо не се случи.

Сега няма центъра, няма идея, няма някаква програма, която да покаже как да се излезе от зависимостите.

Тези, които говорят, че сега сме на дъното, толкова ли бързо забравиха истинското дъно, което бе по време на правителството на Жан Виденов.

Иронията е, че тези, които управляваха тогава, сега ще управляват пак.

Тези, които викат мутрите вън, какво точно ще направят сега?“, отсече Маричков в сутрешния блок на БНТ.

„Мисля че трябва да се направи правителство. Много трудно ще бъде, но трябва“, категоричен бе той.

„Много е удобно да бъдеш в опозиция и да плюеш, но това нещо трябва да бъде превъзмогнато. Трябва сега да видим какво ще направи сега Слави Трифонов – не трябва да се крие, да мълчи и да не прави нищо. Трябва да поеме отговорност и да се обедини с някого въпреки, че не съм го усетил на къде върви политически“, допълни Маричков.

Той бе заяви, че първата задача е да се „започне с кредитните милионери“, но бе категоричен, че няма да се случи.

„Политиката се чалгализира още когато чалгата не се бе чалгализирала“, допълни изпълнителят.

Припомняме, че Маричков пя на протестите през 1989 година, после активно участва в свалянето на Жан Виденов и е привърженик на демокрацията – тип Иван Костов и Бойко Борисов.

В момента скача срещу Слави, защото стана придворен трубадур на така наречените демократични сили, които у нас са псевдодемократични.

Tagged

1 thought on “Кирил Маричков: Тези, които викаха „Мутри вън“, сега ще ни върнат във времето на Жан Виденов. Слави ли ще прави правителство? Та той се крие като мишка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *