Калоян Методиев с нов залп срещу президента! Обвини го в страшни грехове!

България отблизо
Наричам президента Румен Радев и Бойко Борисов ”политически инженери“, защото се бъркат в чужди партии и организации, опитват се да управляват процеси в цялата държава, да създават партии. Визирам тук основно БСП и вътрешната й опозиция, която се храни от двамата, ПП, която е родена и душена от самия Радев, създаването на ”Възраждане“, която по думите на Гунчева се управлява ръчно от ГЕРБ, ”Български възход“, ИТН и т.н. Това коментира политологът Калоян Методиев

Радев помогна на Борисов да спечели изборите през 2017 г. чрез служебното си правителство. Борисов помогна на Радев за втори мандат. Борисов помогна на Радев да свали правителството. Радев много искаше да е като Борисов и вече е. Той е новият Борисов, има собствена олигархия, номенклатура, схеми, ресурси, укрепи се. Тук идваме до интересния въпрос необходим ли е още Борисов на Радев и не изключвам отговора, че вече не е, не изключвам и Радев много скоро да се опитва да се отърве от него, независимо че в момента са плътно заедно, говорят в един глас и служебният кабинет помага на ГЕРБ за изборите, посочи още Методиев пред „Фокус“.

В творчеството на много художници има т.нар. периоди преди и след дадено събитие. При Борисов според мен трябва да се гледа преди и след ареста му като два отделни периода. Ще забележите, че след ареста сякаш загуби рационалното, сякаш стана друг човек, озлоби се, стана злъчен, вече не се шегува като преди, агресивен е, кара се постоянно пред камерите. Явно има травма, която замъглява трезвата му политическа преценка и обвинява Петков – нормално, за случилото се. Така че престрелките са естествени и много емоционални, и няма да има прошка между тях, смята той.

Притеснителното е разрушаването на държавността, на икономиката, агресията, реваншизма на служебния кабинет, това, че се узурпира държавата и се намесва в изборите, че се търсят варианти да няма редовно правителство, да се управлява в състояние на еднолична власт със собствена олигархия и номенклатура. Това за мен е много притеснително. Притесняват ни и българските избиратели с постоянните си детински експерименти – искаме певци, летци. Те не ходят като ги заболи корема на автомонтьор, обаче за политиката, която е най-важната, си избират всякакви хора, които нямат хал хабер от политика и не са се занимавали с политика. Това, което е перспективно според мен, е, че редовното правителство показа, че е възможно и една друга България – с ръст на промишлено производство, със социална политика, с помощ за бизнеса, с махането на рекета от него, с тежки политически компромиси в името на националния интерес да се върви в една посока. Това според мен трябва да продължи, защото е начинът да излезем от задънената улица на контролирания хаос, посочи той.

Ако няма воля за съставяне на редовно правителство след 2 октомври, Радев ще направи всичко възможно да доразбие партиите и парламента, за да управлява еднолично. Искаше втори мандат и го получи. Никой не го е закачал за нищо, но явно това му беше малко и иска още и още. Няма да остави държавата на мира. Това е опасността и рискът пред страната, посочи Методиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *