Илиян Василев пак се нахвърли на президента. Вижте в какво го обвини

България отблизо
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук анализаторът Илиян Василев посочи, че президентът Радев провежда политики, за които няма мандат нито от парламента, нито от избирателите, което предполага действия на ”ръба на конституцията” и предпоставя тяхната условност.

Според Василев ние се намираме в положение, в което за нас като общество и страната предстои тотална битка, защото проруските сили в България ще направят всичко възможно за да блокират отново политическия живот тук.

 

Ето пълния текст на позицията на анализатора Илиян Василев:

 

Русия изгони посланика на Естония в Русия, което веднага беше отвърнато от Естония – руският посланик е изгонен. Латвия също експулсира руския посланик. Литва изгони руския посланик още през април 2022 г. Нещата загрубяват пред пролетната развръзка.

Пространство за неутралитет и Радеви вълнения няма. Радикализация и тотална битка ни чакат – защото проруските сили у нас ще направят всичко възможно за да блокират политически България, при това не само за подкрепа на Украйна /ние можем да изиграем важна роля с предоставянето на танкове и така да помогнем на Зеленски да си върне териториите/, но и за тотално обезсилване и обезсмисляне на членството ни в ЕС и НАТО. Те имат предимство и в медиите, и в избирателните технологии – хартиената бюлетина. Никак не е лесно да се противодейства.

Да ние разчитаме на единодействието на ДБ и ПП, заедно с другите политически сили – но не се заблуждавайте, ТЕ също имат конкретни планове за единодействие. Разликата е, че открито ГЕРБ и ДПС не могат да заемат проруски позиции, но за това могат да активират хибридни проекти, всички които имат шанс да осуетят по-значителен приток на избиратели към обединението ПП, ДБ Плюс. За това им трябват и НДСВ, и референдумите на Слави Декларацията, левите около Първанов /те са актив на Бойко и Пеевски, не е на Нинова/.

В контекста на новината от прибалтийските държави – мисля, че Радев по-скоро ще изгони техните посланици, отколкото Митрофанова. И пак повтарям – Радев провежда политики, за които няма мандат нито от Парламент, нито от избирателите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *