Известна българска актриса изригна срещу управниците. Няма да мълча повече! Мили хора, спрете с мълчанието и вие, пълзим към пропастта!

България отблизо

Една от най-нашумелите актриси Диана Димитрова взриви мрежата с пост срещу политиците. Красавицата, известна от малкия екран като д-р Огнянова, се разплака още в първия парламентарен ден, описвайки случка с пенсионер. Ето текстът от личния й профил:

„Ще започна така.
Днес, без да споменавам причината, бях в пощата. Станах свидетел, как човек по-възрастен от дядо ми, който е на 81г., получава пенсия. Беше се подпрял на бастуна си, някак достолепно, горд и непричупен, смирено преброи 365 лева и стотинките остави с думите към служителката :
– Почерпете се кафе. Аз с тези стотинки нищо не мога да си купя…То и с пенсията толкова мога…

Останах безмълвна.

Един възрастен, но достоен мъж.

Който не хленчи.

Който се примирява с подаянията и живее в пълна мизерия, но гордо.

И други мъже, там на трибуната, които не могат да си разделят кокала. Съскат, вият, броят си пачките, колите, любовниците, вилите в чужбина.

 

След малко в мен се надигна необуздан гняв към хората, които три дни бяха в Парламента. Думи, думи и празнота без действие.
Питам се като гражданин, като проста артистка – НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?!
Но понеже разбирам от занаята, знам, че отговорът е НЕ.

Казвам си, не пиши такива постове, не говори с имена, знаеш, че си избрала да живееш в една от най-мафиотските страни в света, където всеки си мие ръцете с друг, където можеш да убиваш безнаказано ( ако имаш “закрилата“)
Може и да те няма след време, защото не лижеш задници …

Как може ежемесечните ми тампони да струват 10лв. и минималната пенсия да е също толкова на ден ?! Хората умират от немотия, от болести и липса на грижа, а Вие драги “велики управници“ не можете да разделите кокала?!
Мисля си, че проблемът е в нас, обикновените хора. Аз също съм в това число, защото позволението, тези “хора“ да влязат в домовете ни и да серат на дворовете ни, е наше.

Да се пуснеш по течението е най-естествено, но когато реката е пълна с кръв, самоубийството е доста неприятно.
На мен ми пука за България и няма да се цензурирам за в бъдеще, каквото и да ми струва това“.

Народе!

Ти също не се цензурирай!

Спри да залягаш страхливо.

Назад е само стена…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *